Na hlavný obsah

Nemecko vyradí Slovensko zo zoznamu rizikových krajín

Polepší si viacero európskych štátov.

Nemecko vyradí Slovensko zo zoznamu rizikových krajín
Zdravotníčka v ochrannom odeve stojí v testovacom centre na ochorenie COVID-19 v priestoroch výstaviska v nemeckom Erfurte 29. apríla 2021. Foto: TASR/AP

Nemecko vyradí od nedele 23. mája viacero európskych krajín vrátane Slovenska zo svojho zoznamu rizikových oblastí v súvislosti so šírením koronavírusu. Oznámil to v piatok (21. 5.) večer Inštitút Roberta Kocha (RKI), informuje agentúra DPA.

Cestujúcich, ktorí boli v posledných desiatich dňoch v rizikovej oblasti, musia po vstupe do Nemecka absolvovať karanténu. Vyhnúť sa jej môžu predložením negatívneho výsledku testu, ktorý možno nahradiť aj potvrdením o zaočkovaní alebo prekonaní ochorenia COVID-19, uvádza RKI na svojom webe. Nariadenie o povinnej karanténe platí predbežne do 30. júna 2021.

Z nemeckého zoznamu rizikových oblastí vyradia tiež Fínsko, Rumunsko, San Maríno, niektoré regióny Španielska a Írska, ako aj Jamajku. Nemecká vláda súčasne preradí zo zoznamu oblastí s vysokým výskytom koronavírusu, pre ktoré platí druhý najvyšší stupeň opatrení, medzi „obyčajné“ rizikové oblasti Francúzsko, Chorvátsko a Slovinsko, a to z dôvodu výrazného poklesu počtov nakazených.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko