Na hlavný obsah

Niekdajšia poslankyňa za OĽANO vstúpila do strany Spolu

Shahzad chce zúročiť skúsenosti z pôsobenia v parlamente.

Niekdajšia poslankyňa za OĽANO vstúpila do strany Spolu
Na snímke bývalá poslankyňa NR SR za OĽANO Silvia Shahzad. Foto: TASR

Silvia Shahzad, ktorá bola v rokoch 2016 až 2020 poslankyňou Národnej rady (NR) SR za hnutie OĽANO, vstúpila do strany Spolu-OD. Oznámila to neparlamentná strana vo štvrtok (6. 5.). Podľa jej predsedu Juraja Hipša ide o výrazné personálne a odborné posilnenie.

Strana pripomenula, že ide o dlhoročnú aktívnu obhajkyňu práv ľudí so zdravotným znevýhodnením. „Chceme našim zdravotne znevýhodneným spoluobčanom a ich rodinám pomôcť – byť pre nich istotou, partnerom i ochrancom ich záujmov v politike. Naším cieľom je prinášať konkrétne riešenia, ktoré by pomohli zvýšiť ich životnú úroveň, zlepšiť ich kvalitu života a zabezpečiť im lepšie a dostupnejšie služby,“ vyhlásil Hipš.

Podľa strany Spolu ide o oblasť, ktorá sa na Slovensku týka okolo pol milióna ľudí s ťažkým zdravotným postihnutím a ich rodín. “Chcela by som zúročiť skúsenosti, ktoré som získala počas pôsobenia v parlamente a hľadať príležitosti ako ďalej zviditeľňovať témy zdravotne postihnutých. Riešenia vidím v spolupráci, lebo jednotlivo sa nikam neposunieme. V strane je skutočný záujem o tieto témy,” uviedla Shahzad.

Do strany Spolu v apríli vstúpil aj poslanec NR SR a bývalý člen Za ľudí Miroslav Kollár. „Spolu má ambíciu postupne zjednocovať stredové a občiansko-demokratické politické sily a budovať širšiu politickú alternatívu proti mafii, extrémizmu, ale aj chaosu a antisystémovému populizmu súčasnej vládnej koalície,“ pripomenula strana.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko