Na hlavný obsah

Novým trénerom Petry Vlhovej sa stal Švajčiar Pini

V minulosti viedol aj Gutovú-Behramiovú.

Novým trénerom Petry Vlhovej sa stal Švajčiar Pini
Na snímke tréner Mauro Pini a jeho zverenka Petra Vlhová. Foto: facebook.com/petavlhova

Slovenská lyžiarka a držiteľka veľkého krištáľového glóbusu za nedávno skončenú sezónu Petra Vlhová v pondelok (3. 5.) na sociálnej sieti oznámila meno nového trénera. Stal sa ním Švajčiar Mauro Pini. V trénerskej pozícii nahradil Taliana Livia Magoniho, s ktorým Vlhová po najúspešnejšej sezóne v rámci doterajšej kariéry ukončila spoluprácu.

„Som šťastná, že spoločne so všetkými ľuďmi v mojom tíme môžeme tvrdo pracovať na dosiahnutí všetkých našich cieľov. A aj keď dosiahnuť to, čo sme si predsavzali, nebude jednoduché, som presvedčená, že vďaka skúsenostiam a vysokej odbornosti tréningových postupov nášho nového hlavného trénera ich spoločne dosiahneme nielen kvôli sebe, no najmä pre všetkých fanúšikov, ktorí za nami stoja,“ napísala najlepšia lyžiarka súčasnosti.

„Je pred nami množstvo práce a nových výziev. Som rád, že budem môcť Petre pomôcť dosiahnuť jej ďalšie vysoké ciele. Teší ma, že v budúcej sezóne budem môcť na olympijských hrách reprezentovať slovenské farby,“ uviedol k tejto spolupráci Pini.

Otec slovenskej reprezentantky Igor Vlha spresnil, že sa dohodli s Pinim na ročnej spolupráci, avšak verí, že napokon bude dlhodobá. „Náš nový hlavný tréner má v športovej oblasti absolútne voľné ruky a my mu vytvoríme ideálne podmienky pre realizáciu jeho tréningových a súťažných predstav, či akékoľvek rozšírenie realizačného tímu,“ skonštatoval.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport