Na hlavný obsah

Očkovanie na diskotékach? Taliani majú ambiciózny plán

Prevádzkovatelia diskoték chcú spolupracovať.

Očkovanie na diskotékach? Taliani majú ambiciózny plán
Ilustračné foto - diskotéka. Foto: SITA/AP

Taliansko chce začať s vakcináciou mladých ľudí na diskotékach. Vládny splnomocnenec pre očkovanie Francesco Figliuolo vyzval prevádzkovateľov týchto podnikov, aby sa zapojili do vakcinačnej kampane a pomohli urýchliť očkovanie mladších generácií, informovala v piatok (28. 5.) agentúra APA.

Zväz prevádzkovateľov diskoték prejavil záujem spolupracovať. Plánuje najprv zorganizovať dve veľké diskotéky pre testovaných a zaočkovaných, ktoré majú overiť zdravotnú bezpečnosť takýchto akcií. V juhotalianskom meste Gallipoli sa bude 5. júna konať tanečná party pre 2 000 ľudí pod holým nebom. Druhá testovacia akcia sa má uskutočniť v jednom z milánskych klubov.

Prevádzkovatelia diskoték si od podpory kampane sľubujú oživenie brandže po pandémii covidu-19. Ich podniky sú zatvorené od augusta minulého roka. V oblastiach s nízkym výskytom nákazy budú môcť otvoriť v najbližších dňoch. Budú však môcť fungovať len ako bary či reštaurácie a nebude v nich zatiaľ možné tancovať.

Denné prírastky nakazených v Taliansku klesajú a krajina postupne uvoľňuje reštrikcie. Vonkajšie diskotéky by mohli otvoriť v polovici júna. V juhoeurópskej krajine doteraz platí zákaz nočného vychádzania, ktorý sa začína o 23.00 h. Skončiť by sa mal až 21. júna.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet