Na hlavný obsah

Otvorila kauzu Čistý deň, organizácia od nej žiadala odškodné 60 000 eur. Súd to zamietol

Exposlankyňa si za svojimi vyjadreniami stojí.

Otvorila kauzu Čistý deň, organizácia od nej žiadala odškodné 60 000 eur. Súd to zamietol
Na snímke resocializačné zariadenie Čistý deň v Galante. (13. septembra 2016) Foto: TASR

Okresný súd v Trnave zamietol žalobu neziskovej organizácie Čistý deň na bývalú poslankyňu parlamentu Natáliu Blahovú za neoprávnený zásah do dobrej povesti právnickej osoby. Čistý deň žiadal ospravedlnenie a zaplatenie čiastky 60 000 eur za výroky v parlamente, ktoré odzneli v roku 2017 v súvislosti s odvolávaním vtedajšieho ministra práce, sociálnych veci a rodiny Jána Richtera. Čistý deň žaloval Blahovú za 105 výrokov.

„Súd zamietol žalobu s odôvodnením, že Blahová dostatočne preukázala pravdivosť svojich vyjadrení a tiež dal veľký dôraz na slobodu slova, ktorá je veľmi potrebná v takýchto citlivých kauzách, keď sa poukazuje na veci verejného záujmu,“ uviedol právny zástupca žalovanej strany Pavol Poláček. Blahová podľa jeho slov otvorila vážnu kauzu, za čo čelí sérii žalôb.

Zástupkyňa neziskovej organizácie Zuzana Tománková v reakcii na rozhodnutie súdu informovala, že podajú voči nemu odvolanie v zákonnej lehote. „Trváme na tom, že verejný činiteľ nemá takú bezbrehú slobodu slova, aby mohol bez ostychu klamať, aby to poškodzovalo dobré meno kohokoľvek,“ uviedla.

Na snímke exposlankyňa Natália Blahová po prerušení súdneho pojednávania v kauze Čistý deň na Okresnom súde v Trnave vo štvrtok 13. mája 2021.Foto: TASR
Foto: TASR

Blahová aj po rozhodnutí súdu zopakovala, že si za žalovanými výrokmi, ktoré predniesla v rokovacej sále, stále stojí. Po rozhodnutí súdu tiež povedala, že jej je ľúto detí z Čistého dňa, ktoré neboli nijako odškodnené, pričom odškodnenia sa domáhal práve Čistý deň.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko