Na hlavný obsah

Pčolinský zostáva naďalej vo väzbe, rozhodol súd

Potvrdila to prokuratúra.

Pčolinský zostáva naďalej vo väzbe, rozhodol súd
Na snímke bývalý šéf Slovenskej informačnej služby Vladimír Pčolinský. Foto: TASR

Bývalý riaditeľ Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimír Pčolinský zostáva naďalej väzobne stíhaný. Rozhodol o tom sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku 29. apríla a jeho rozhodnutie bolo doručené Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) v stredu (5. 5.), potvrdila hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová.

„ÚŠP bolo doručené rozhodnutie ŠTS Pezinok, ktorý zamietol žiadosť o prepustenie z väzby V. P. a ponechal ho vo väzbe pre kolúzny dôvod väzby. Zároveň nevyhovel prokurátorovi, ktorý žiadal rozšírenie dôvodov väzby,“ objasnila hovorkyňa. Sudca ŠTS vo štvrtok (29. 4.) po výsluchu obvineného avizoval, že hneď neoznámi, ako rozhodol o žiadosti Pčolinského o prepustenie z väzby. Rozhodnúť mal na začiatku tohto týždňa.

Obhajkyňa Eva Mišíková tvrdí, že nie je dôvod, aby bol Pčolinský naďalej v kolúznej väzbe. „Vítam však rozhodnutie sudcu ŠTS, ktorý nevyhovel návrhu prokurátora, ktorý žiadal uznať aj dôvod preventívnej väzby,“ zdôraznila pre TASR. Považuje to za dôvod väzby, ktorý určite nie je splnený.

Podľa obhajcu Ondreja Urbana podali žiadosť o prepustenie z väzby z toho dôvodu, že v prvom skutku vypočuli všetkých obvinených a následne kajúcnikov. To znamená, že zanikol dôvod kolúznej väzby. Dozorový prokurátor zároveň navrhoval rozšírenie dôvodov väzby o pokračovaciu väzbu v súvislosti s druhým skutkom, kde exriaditeľ figuruje ako obvinený.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko