Na hlavný obsah

Piešťany odpustia majiteľom reštaurácií daň za letné terasy

Rozpočet mesta tak príde o približne 34 000 eur.

Piešťany odpustia majiteľom reštaurácií daň za letné terasy
Na ilustračnej snímke sa deti osviežujú vo fontáne počas letných horúčav v Piešťanoch. Foto: TASR

Prevádzkovatelia reštaurácií, kaviarní, pohostinstiev a ďalších podobných podnikov v Piešťanoch nebudú v tomto roku za exteriérové terasy platiť daň za užívanie verejného priestranstva. Mestské zastupiteľstvo v Piešťanoch schválilo pre tieto prevádzky oslobodenie od tejto dane. Rozpočet mesta tak príde o približne 34 000 eur. Podľa poslankyne Ivety Babičovej to pre mesto nie je príliš veľký výpadok, podnikateľom však oslobodenie od dane môže pomôcť.

Samospráva chce podnikateľom v pohostinských službách aspoň čiastočne pomôcť zmierniť výpadky v tržbách, ktoré utrpeli po povinnom zatvorení svojich prevádzok.

Daň za pozemok pod exteriérovými terasami je v Piešťanoch v letnom období stanovená na 22 centov za meter štvorcový na deň v centre mesta a 12 centov mimo centra. Od 1. októbra sa tieto sadzby znižujú o polovicu. Podnikatelia tak môžu v nadchádzajúcich troch mesiacoch ušetriť podľa veľkosti svojej terasy až niekoľko stoviek eur.

Piešťany odpustili daň za užívanie verejného priestranstva pre podnikateľov v gastrosektore na niekoľko mesiacov aj minulý rok.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny