Na hlavný obsah

Po izraelskom útoku v Gaze sa zrútila budova, kde mali kancelárie medzinárodné médiá

Podľa izraelskej armády budovu využíval aj Hamas.

Po sobotnom (15. 5.) útoku izraelského letectva v meste Gaza sa zrútila budova, v ktorej mala kancelárie americká tlačová agentúra AP a katarská televízia Al-Džazíra. Informujú o tom tlačové agentúry. Izraelská armáda majiteľa budovy pred blížiacim sa útokom varovala a objekt bol evakuovaný. Bolo v ňom tiež veľa bytov a iných kancelárií. Budovu podľa izraelskej armády využívalo aj vojenské spravodajské krídlo palestínskeho hnutia .

Izrael obvinil Hamas, že kancelárie médií využíval ako ľudské štíty. Armáda zdôraznila, že civilistov v objekte varovala v dostatočnom predstihu, aby sa mohli evakuovať. „Teroristická skupina Hamas zámerne umiestňuje svoje vojenské aktivity do centra civilnej populácie v Pásme Gazy,“ uviedla izraelská armáda.

Podľa denníka The Times of Israel armáda kontaktovala ľudí v budove, aby ich informovala, že objekt bude do hodiny bombardovať. Pred hlavným útokom potom na strechu dopadla menšia strela, ktorá nespôsobila veľkú škodu a ktorej zmyslom bolo urýchliť evakuáciu. Nasledoval hlavný zásah. 

Podľa izraelskej stanice Kanál 12 mohli budovu využívať teroristické skupiny ako úkryt zbraní, komunikačné centrum či kybernetické stredisko.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet