Na hlavný obsah

Polícia objasňuje minuloročný útok vo Vrútkach, o pomoc prosí verejnosť

Chce vypátrať totožnosť svedka útoku.

Polícia objasňuje minuloročný útok vo Vrútkach, o pomoc prosí verejnosť
Na snímke policajti hliadkujú po útoku muža na Spojenej škole vo Vrútkach 11. júna 2020. Pri incidente zomreli dvaja ľudia. Foto: TASR

Polícia žiada verejnosť o pomoc pri stotožnení svedka, ktorý môže prispieť k objasneniu útoku na základnej škole vo Vrútkach z 11. júna minulého roku. Hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka informoval, že ide o staršieho muža asi 175 centimetrov vysokého s oválnou tvárou a krátkymi fúzmi pod nosom.

Na záberoch, ktoré ho zachytili, má muž oblečené čierne nohavice a tmavú vetrovku. Obuté má čierne topánky s bielymi pásmi a na hlave má šiltovku. V ruke drží veľkú červeno-bielu nákupnú tašku. „Pôvodne sme sa domnievali, že je z Banskobystrického kraja, no nevylučujeme, že sa pohybuje po celom území Slovenska,“ povedal Slivka. Preto podľa neho polícia žiada o pomoc pri stotožnení osoby nie len obyvateľov stredného Slovenska, celej krajiny.

Na snímke je muž zachytený priemyselnou kamerou.Foto: Polícia SR
Foto: Polícia SR

Akékoľvek informácie o mužovi môžu občania oznámiť na bezplatnom čísle 158.

Na Spojenej škole na Ulici M. R. Štefánika vo Vrútkach usmrtil vo štvrtok 11. júna 2020 22-ročný Martinčan zástupcu školy a zranil ďalšie tri osoby. Pri zásahu, po ktorom prišiel útočník o život, boli zranení aj dvaja policajti.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko