Na hlavný obsah

Poprad nasúkal Zvolenu sedem gólov a odvrátil prvý mečbal

Finálová séria sa tak presúva do Zvolena.

Poprad nasúkal Zvolenu sedem gólov a odvrátil prvý mečbal
Na snímke vpravo útočník Michael Vandas a jeho spoluhráč Miroslav Preisinger (obaja HK Poprad) oslavujú tretí gól. Foto: TASR

Hokejisti HK Poprad zvíťazili v utorňajšom (4. 5.) 4. finálovom stretnutí Kaufland play off Tipos extraligy nad HKM Zvolen 7:4. Stav série hranej na štyri víťazné zápasy znížili na 1:3. Piaty duel je na programe vo štvrtok 6. apríla vo Zvolene.

Popradčania nastúpili s imperatívom víťazstva, no prvá tretina im nevyšla. V 5. minúte Haščák zblízka neprekonal Rahma a úspešný nebol o sedem minút ani Vandas, ktorého pokus v prečíslení dvoch na jedného zmaril brankár hostí. V 17. minúte sa Zvolenčania dostali k presilovke o dvoch hráčov, v ktorej Melancon otvoril skóre – 0:1.

Domáci sa v druhej tretine vzchopili a položili v nej základ svojho víťazstva. V 24. minúte Haščák zakončil prečíslenie dvoch proti jednému a vyrovnal – 1:1. Už o minútu „kamzíci“ viedli, keď na 2:1 upravil opäť Haščák, ktorý v presilovke využil nepozornosť zvolenskej obrany. Gólová odpoveď hostí prišla o dve minúty, keď spoluprácu s Bondrom zblízka zakončil Viedenský – 2:2. Popradčania však boli rozbehnutí a po tom, ako ich Vošvrda podržal pri šanci Stupku, išli v 37. minúte opäť do vedenia. Preisinger našiel strieľanou prihrávkou Vandasa (3:2) a o 43 sekúnd už po Skokanovom zakončení z ostrého uhla Poprad viedol 4:2.

Keď v 46. minúte Bjalončík tečoval Demov pokus, bolo už 5:2 pre Poprad. Zvolenčania sa dlho nevedeli dostať do ideálneho tempa a pribrzdili ich aj oslabenia. V 55. minúte im dal nádej Nuutinen, keď zužitkoval prihrávku Meliška. O 30 sekúnd sa hostia dotiahli na rozdiel jediného gólu, keď zmätok okolo Vošvrdovej bránky využil Viedenský – 5:4. V gólovo úrodnej pasáži Popradčanov upokojil Livingston, keď zblízka prekonal Rahma – 6:4. Hostia sa v závere pokúsili o hru so šiestimi hráčmi, ale Handlovský do prázdnej bránky uzavrel skóre na 7:4.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport