Na hlavný obsah

Pred zákonom sme si všetci rovní, povedal o stretnutí v SIS Heger

Nevylučuje, že sa podobná schôdzka zopakuje.

Pred zákonom sme si všetci rovní, povedal o stretnutí v SIS Heger
Na snímke predseda vlády SR Eduard Heger počas príhovoru na tlačovej konferencii o budúcnosti Európy v Bratislave v nedeľu 9. mája 2021. Foto: TASR

Predseda vlády Eduard Heger (OĽANO) považuje pondelkové (17. 5.) stretnutie na pôde Slovenskej informačnej služby (SIS) za prospešné a nevylučuje, že sa podobný formát v budúcnosti zopakuje. Uviedol to vo svojom piatkovom (21. 5.) vyhlásení.

Dôvodom stretnutia podľa Hegera bolo „oboznámiť sa s podrobnosťami o určitých spravodajských informáciách“. Tie SIS už skôr poskytla zúčastneným osobám. Uistil, že rokovanie sa určite netýkalo bývalého riaditeľa SIS Vladimíra Pčolinského (nom. Sme rodina) ani žiadnych iných živých prípadov, ktoré ešte vyšetrujú orgány činné v trestnom konaní.

Premiér tiež opätovne potvrdil, že bol iniciátorom schôdzky, ktorú označil ako „pracovné stretnutie najvyšších ústavných činiteľov a vysokých predstaviteľov štátu“.

Rokovanie bolo podľa neho prospešné a je možné, že sa podobný formát uskutoční aj v budúcnosti. V tomto duchu doplnil, že boj s organizovaným zločinom a korupciou je dôvodom na vzájomnú spoluprácu štátnych inštitúcií.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko