Na hlavný obsah

Príspevky na nájmy pre podnikateľov stoja. Čaká sa na krok Matoviča, tvrdí Sulík

Žiadosť poslal rezort hospodárstva ešte v apríli.

Príspevky na nájmy pre podnikateľov stoja. Čaká sa na krok Matoviča, tvrdí Sulík
Na snímke minister hospodárstva Richard Sulík (SaS). Foto: TASR

Ministerstvo hospodárstva (MH) SR v súčasnosti pozastavilo vyplácanie príspevkov na nájmy pre podnikateľov a na kultúru, pretože nemá uvoľnené prostriedky od ministerstva financií. Žiadosť o uvoľnenie 26 miliónov eur poslalo MH tomuto rezortu 28. apríla, povedal v utorok (18. 5.) minister hospodárstva Richard Sulík (SaS).

„Všetky žiadosti sme vybavili tak, ako to robíme – to znamená do piatich pracovných dní. Všetko je mnou podpísané a čaká sa len na podpis ministra financií Igora Matoviča (OĽANO), aby uvoľnil prostriedky a my sme mohli vyplatiť kompenzácie,“ povedal Sulík, podľa ktorého opakovane urgovali žiadosť. „Pán minister je dosť rozcestovaný a pravdepodobne sa k tomu ešte nedostal,“ dodal.

Šéf rezortu hospodárstva spresnil, že v minulom roku mali na tento účel pridelených 200 miliónov eur, no koncom roka museli pre uzavretie štátneho rozpočtu vrátiť do štátnej pokladnice 144 miliónov eur. Ministerstvo financií musí rezortu hospodárstva znova prideliť peniaze na tento účel. Sulík zdôraznil, že rezort hospodárstva nemôže na nájmy či na kultúru použiť ani ušetrené peniaze z iných kapitol svojho rozpočtu.

Informácie, že by Matovič podmienil uvoľnenie prostriedkov schválením novely zákona o štátnom rozpočte, Sulík nepotvrdil. Pripomenul, že o peniaze žiadali ešte na sklonku apríla pričom novela zákona je na stole iba týždeň.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Ekonomika