Na hlavný obsah

Remišová nemá problém s konkurenciou, boj však musí byť férový

O zvolaní snemu Za ľudí majú rozhodnúť orgány strany.

Remišová nemá problém s konkurenciou, boj však musí byť férový
Na snímke zľava ministerka spravodlivosti SR Mária Kolíková a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Veronika Remišová (obe Za ľudí). Foto: TASR

Predsedníčka Za ľudí Veronika Remišová v stredu (26. 5.) oznámila, že zmeny vo vedení strany považuje za agendu vnútrostraníckych orgánov. Nemá problém s konkurenciou v strane, avšak boj podľa nej musí byť férový a čestný. „Politici sú platení ľuďmi za to, aby sa v prvom rade venovali problémom ľudí a nie, aby sa venovali neustále nejakému vnútrostraníckemu boju o funkcie,“ dodala.

Na to, či má problémy s ministerkou spravodlivosti Máriou Kolíkovou (Za ľudí), reagovala, že Kolíkovú od začiatku podporuje pri všetkých ňou predkladaných zákonoch a reformách, pretože to považuje za mimoriadne dôležité a podstatné pre očistu justície a nastavenie antikorupčného prostredia na Slovensku. Dodala, že nikomu nevenovala v strane toľko času ako presadzovaniu agendy ministerky spravodlivosti.

Kolíková na čele Za ľudí?

Na otázku, či by obhájila svoj post líderky strany, uviedla, že aktuálnou témou je, aby Za ľudí fungovali v súlade s férovými a demokratickými princípmi, pre ktoré do tejto strany všetci išli.

O vnútrostraníckych veciach sa chce rozprávať na vnútrostraníckom fóre, keďže, ako upozornila, „ľudia nechcú vidieť stranu, kde sa členovia medzi sebou neustále žerú“.

Kolíková si myslí, že snem strany by sa mal zorganizovať čo najskôr, aby tak potvrdil legitimitu súčasného vedenia, alebo zvolil nových lídrov. „Nemám problém s pani Remišovou. Vážim si ju ako svoju predsedníčku, je to politik, ktorý patrí na scénu a som rada, že je v našej strane,“ uviedla. Hovoriť o svojej kandidatúre na post predsedníčky Za ľudí považuje za predčasné.

Žiadna z ministeriek nepotvrdila, kedy a či sa vôbec snem strany bude konať. „Rozhodnú o tom orgány strany,“ dodala Remišová. Zároveň vysvetlila, že v stredu (26. 5.) sa malo stretnúť predsedníctvo strany, avšak pre prebiehajúcu mimoriadnu parlamentnú schôdzu to nie je isté.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko