Na hlavný obsah

Remišová: Za ľudí Kolíkovú plne podporuje

Je pre nás dôležité, aby mala dôveru a podporu koaličných partnerov, tvrdí predsedníčka strany.

Remišová: Za ľudí Kolíkovú plne podporuje
Na snímke zľava ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronika Remišová a ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (obe Za ľudí). Foto: TASR

Strana Za ľudí plne podporuje ministerku spravodlivosti Máriu Kolíkovú (Za ľudí). Na sociálnej sieti to v piatok (7. 5.) uviedla šéfka strany Veronika Remišová. „Je pre nás dôležité, aby ministerka spravodlivosti Mária Kolíková mala dôveru a podporu koaličných partnerov, keďže bez toho sa veľké reformy v oblasti justície nedajú zrealizovať,“ napísala Remišová s tým, že dnešný deň strávili komunikáciou so všetkými koaličnými partnermi, aby podozrenia vysvetlili, „aj keď nesúvisia s pôsobením ministerky Kolíkovej v súčasnej vláde.“

Opozičný Smer-SD inicioval mimoriadnu schôdzu Národnej rady SR, na ktorej chce Kolíkovú z funkcie odvolať. Podľa šéfa strany Roberta Fica sú dôvodom Kolíkovej vzťahy s rodinnou firmou Elektronika, ktorá mala zarábať na zmluvách v čase, keď je Kolíková vo funkcii.

Ministerka spravodlivosti údajný prospech odmieta, strana SaS za ňou plne stojí, jej vysvetlenia na poslaneckom klube SaS a následne aj na koaličnej rade považuje za dostatočné.

Kolíkovej vysvetlenia, naopak, poslaneckému klubu OĽANO nepostačujú. Šéf klubu Michal Šipoš v piatok povedal, že po dohode so Za ľudí všetky nejasnosti, ktoré majú, predložia Kolíkovej, „aby ich jasne a dôveryhodne vysvetlila.“ O týchto skutočnostiach chce Šipoš informovať aj premiéra Eduarda Hegera (OĽANO) po jeho návrate z pracovnej cesty.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko