Na hlavný obsah

Reportér Českej televízie zachytil v živom vstupe raketový útok v Izraeli

Popisoval cestu do úkrytu, keď zazneli sirény.

Reportér Českej televízie zachytil v živom vstupe raketový útok v Izraeli
Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Diváci sledujúci živý vstup reportéra českej televízie ČT24 Davida Boreka z juhoizraelského mesta Aškelon mohli v priamom prenose vidieť raketový útok. „Tak prepáčte, teraz sa budeme musieť presunúť,“ upozornil reportér v sprievode silnejúcich sirén. Borek na mieste práve popisoval, kde sa nachádza najbližší úkryt a ako rýchlo v ňom miestni obyvatelia musia byť, keď zazneli sirény oznamujúce raketový útok.

Agentúra Reuters tiež v utorok (11. 5.) s odvolaním sa na záchranné služby informovala, že rakety odpálené z palestínskeho pásma Gazy zabili v Aškelone dve ženy. Zrejme ide o prvé izraelské obete cezhraničného násilia, ktoré sa začalo v pondelok (10. 5.).

Podľa webu The Times of Israel v Aškelone raketa zasiahla rodinný dom. Izraelské médiá najprv informovali o jednom mŕtvom a niekoľkých zranených, z ktorých jeden bol vo vážnom stave. Šéf záchranárov Eli Ben neskôr novinárom potvrdil, že raketová paľba z pásma Gazy v Aškelone zabila dve ženy, z ktorých jedna mala podľa izraelských médií 80 rokov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet