Na hlavný obsah

Rýchly koniec Pirla v Juventuse. Klub opäť povedie Allegri

Turínčania prežili turbulentnú sezónu.

Rýchly koniec Pirla v Juventuse. Klub opäť povedie Allegri
Na snímke dnes už bývalý tréner Juventusu Turín Andrea Pirlo. Foto: TASR/AP

Iba jeden rok trvala misia Andreu Pirla na poste hlavného trénera talianskeho futbalového klubu Juventus Turín. Štyridsaťdvaročného niekdajšieho reprezentanta Talianska vedenie klubu odvolalo z funkcie po sezóne 2020/2021, v ktorej „stará dáma“ skončila v tabuľke Serie A štvrtá a nenadviazala na deväť majstrovských titulov z predchádzajúcich deviatich súťažných ročníkov.

Andrea Pirlo sa stal koučom Juve v lete 2020 bez predchádzajúcej trénerskej skúsenosti, na tomto poste nahradil odvolaného Maurizia Sarriho. V piatok (28. 5.) popoludní klub potvrdil, že Pirla nahradil 53-ročný Massimiliano Allegri. Ten viedol Juventus v rokoch 2014-2019 a pod ním klub končil ročník vždy ako národný šampión. Allegri údajne podpísal zmluvu na nasledujúce tri sezóny. „Vitaj doma, tréner!“ napísal klub na svojom webe.

„Pred niekoľkými mesiacmi sa začalo dobrodružstvo ikony svetového futbalu Andreu Pirla ako trénera. Prijal túto úlohu, čo si vyžadovalo veľkú odvahu a uvedomenie si vlastných schopností. A urobil prvé kroky na začiatku nepochybne brilantnej trénerskej kariéry,“ uvádza Juventus.

Pod vedením Pirla ovládol Juventus domácu pohárovú súťaž aj národný Superpohár, no zlyhal v Serie A a v Lige majstrov vypadol už v osemfinále s FC Porto.

„Vo futbale sa rátajú víťazstvá a za niekoľko mesiacov ich náš klub pod vedením Pirla dosiahol viacero. Dosiahol tiež niekoľko pozoruhodných triumfov na prestížnych štadiónoch – San Sire či Camp Nou,“ dodal klub.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport