Na hlavný obsah

San Maríno ponúkne turistom očkovanie ruským Sputnikom

Za obe dávky zaplatia 15 eur.

San Maríno ponúkne turistom očkovanie ruským Sputnikom
Zdravotná sestra ukazuje ampulky s ruskou vakcínou Sputnik V. Foto: TASR/AP

San Maríno, malá republika uprostred Apeninského polostrova, ponúkne od budúceho týždňa očkovanie aj turistom. Využije na to ruskú vakcínu Sputnik V, ktorou v krajine zaočkovali väčšinu obyvateľov, informovala v stredu (12. 5.) agentúra Reuters. Ruský fond priamych investícií (RDIF), ktorý má na starosti propagáciu vakcíny, uviedol, že je San Marínu ochotný dodať ďalšie dávky.

Očkovanie cudzincov, ktorí nežijú v Taliansku a nie sú talianskymi občanmi, San Maríno spustí 17. mája. Turisti za obe dávky zaplatia 15 eur. To ale nebude jediný výdavok. Aby zahraniční návštevníci očkovanie dostali, budú musieť stráviť v hoteloch malej republiky aspoň tri noci, a to pri podaní prvej aj druhej dávky vakcíny.

V San Maríne žije 34 000 ľudí. Minister zahraničia Luca Beccari povedal, že krajina môže začať očkovať cudzincov, pretože prvú dávku vakcíny dostalo viac ako 70 percent obyvateľov republiky. V San Maríne doposiaľ podali 36 000 dávok a viac ako 13 000 ľudí dostalo obe dávky. Podľa úradov nemá malá krajina žiadneho hospitalizovaného pacienta nakazeného koronavírusom.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet