Na hlavný obsah

Šeliga bol v čase zákazu vychádzania v bare, vraj išlo o pracovné stretnutie

Tvrdí bratislavský župan Droba.

Šeliga bol v čase zákazu vychádzania v bare, vraj išlo o pracovné stretnutie
Na snímke podpredseda NR SR Juraj Šeliga (Za ľudí). Foto: TASR

Niekoľkí predstavitelia strany Za ľudí a SaS sa minulý týždeň stretli vo večerných hodinách v čase zákazu vychádzania v bratislavskom podniku. Vyplýva to z fotografií, ktoré uverejnil týždenník Plus sedem dní. Porušili aj ďalšie nariadenie, reštaurácie a bary totiž môžu mať otvorené len terasy, ich interiéry majú zostať naďalej zatvorené.

Podľa zverejnených fotografií bol na schôdzke aj podpredseda parlamentu Juraj Šeliga (Za ľudí) či bratislavský župan Juraj Droba. Ten sa vyjadril, že to bola chyba a mali sa stretnúť v parlamente.

Stretnutie sa uskutočnilo 29. apríla vo večerných hodinách, keď už zo zákazu vychádzania platí len niekoľko výnimiek. Politici boli vo vnútorných priestoroch podniku, spolu s Drobom a Šeligom sa schôdzky zúčastnila aj predsedníčka poslaneckého klubu Za ľudí Jana Žitňanská.

Mám čisté svedomie, hovorí bratislavský župan

„Áno, nešťastné je, že sme si ani nevšimli, že koľko je hodín a tá večerná hodina sa predĺžila aj po deviatej. Pracovali sme ďalej, asi sme nemali ostávať v podniku pána Hríba a mali sme ísť do parlamentu. Beriem to tak, že mám naozaj čisté svedomie, pracovali sme,“ obhajoval sa pre Rádiožunál na Rádiu Slovensko bratislavský župan.

Témou stretnutia bolo podľa Drobu, ktorý je aj členom strany SaS, programové vyhlásenie vlády. V čase schôdzky bolo totiž len niekoľko hodín pred začiatkom schôdze parlamentu, na ktorú vláda programové vyhlásenie predkladala.

Opozícia reaguje s tým, že išlo o flagrantné porušenie protipandemických opatrení. „Navrhujem, aby podpredseda parlamentu Juraj Šeliga vzhľadom na medializované informácie predstúpil pred plénum a vysvetlil svoje správanie sa a zároveň, aby zvážil svoje zotrvanie vo funkcii,“ vyzval Šeligu nezaradený poslanec Erik Tomáš.

Podpredseda parlamentu Juraj Šeliga zo strany Za ľudí zvolal na stredu tlačovú konferenciu na aktuálne témy, kde sa chce oficiálne vyjadriť aj k tomuto stretnutiu. Minulý týždeň ešte ďakoval na sociálnej sieti za umožnenie rokovania vo večerných hodinách novinárovi Štefanovi Hríbovi, ktorý stojí za klubom, v ktorom k schôdzke došlo.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko