Na hlavný obsah

Senica sa zachránila vo Fortuna lige. Zvládla baráž s Banskou Bystricou

V novom ročníku bude nováčikom iba Liptovský Mikuláš.

Senica sa zachránila vo Fortuna lige. Zvládla baráž s Banskou Bystricou
Na snímke vpravo kapitán Senice Tomáš Malec a hráč Banskej Bystrice Ján Nosko počas odvetného barážového zápasu o účasť vo Fortuna lige medzi FK Senica – MFK Dukla Banská Bystrica. Foto: TASR

Futbalisti FK Senica sa zachránili v najvyššej slovenskej súťaži. V piatkovej (28. 5.) domácej odvete baráže o Fortuna ligu (FL) remizovali s MFK Dukla Banská Bystrica 1:1, v prvom zápase na pôde súpera uspeli 2:1.

Senica išla do baráže ako predposledný tím skupiny o udržanie sa vo FL, Banská Bystrica sa do nej prebojovala z druhého miesta v druhej lige. V novom ročníku FL bude nováčikom iba MFK Tatran Liptovský Mikuláš, do druhej najvyššej súťaže vypadla Nitra.

V odvetnom barážovom stretnutí sa po troch dňoch predstavili Banskobystričania na Záhorí. Seničania vstúpili do stretnutia aktívnejšie, ale do vyloženej šance sa nedostali. Úvodný gól barážovej odvety padol až v 41. minúte po akcii Záhorákov. Totka vysunul na ľavú stranu Gubu, ten obišiel obrancu, jeho následnú strelu brankár Hruška len vyrazil a pozorný Malec doklepol loptu do siete.

V druhom polčase sa hral len priemerný zápas. Domáci vedomí si svojho náskoku kontrolovali hru, hostia sa občasnými brejkami snažili o otočenie vývoja vo svoj prospech.

Hostia si vypracovali vyloženú gólovú možnosť v 76. minúte, keď po nakopnutej lopte sa dostal až pred brankára Kvocera, no zblízka netrafil bránku. Seničania mohli dať definitívnu bodku v 84. minúte, ale Malec s Košťálom nezakončili sľubne rozbehnutú akciu do želaného konca. Zdramatizovanie priniesla štandardná situácia v 89. minúte, keď po Polievkovom priamom kope vyrovnal hlavou na zadnej žrdi Kupčík. Na viac už však hosťom nezostal čas a duel sa skončil remízou, ktorá Záhorákom stačila na záchranu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport