Na hlavný obsah

Siedmi obvinení v kauze Slovenského pozemkového fondu idú do väzby

Mieria tam riaditeľka Bartošová aj finančník Kvietik.

Siedmi obvinení v kauze Slovenského pozemkového fondu idú do väzby
Zľava finančník Martin Kvietik a generálna riaditeľka Slovenského pozemkového fondu Gabriela Bartošová pri príchode na Špecializovaný trestný súd v Pezinku. Foto: TASR/koláž RTVS

Všetci siedmi obvinení v korupčnej kauze Slovenského pozemkového fondu (SPF) idú do väzby. V sobotu (22. 5.) o tom rozhodol Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku. Rozhodnutie sa týka aj riaditeľky SPF Gabriely Bartošovej a finančníka Martina Kvietika. Rozhodnutie nie je právoplatné, posledné slovo bude mať Najvyšší súd (NS) SR.

„Sudkyňa pre prípravné konanie ŠTS rozhodla tak, že uznala dôvodnosť trestného stíhania všetkých obvinených a súčasne všetkých obvinených vzala do kolúznej väzby. Dôvod preventívnej väzby neuznala ani u jedného z obvinených, a preto som podal sťažnosť na Najvyšší súd (NS) SR, ktorý o veci následne rozhodne,“ uviedol prokurátor.

Kvietikov advokát Dušan Ivan potvrdil, že voči rozhodnutiu ŠTS podali sťažnosť. Rozhodovať o nej bude NS SR. Bartošová zároveň skončila v čele SPF. „Dnes ráno sa vzdala funkcie,“ potvrdil jej právny zástupca Michal Miškovič.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko