Na hlavný obsah

Slováci si poradili s Rakúšanmi, Ramsay kritizoval tvrdú hru súpera

Nasledovať budú súboje proti Čechom.

Slováci si poradili s Rakúšanmi, Ramsay kritizoval tvrdú hru súpera
Slovenskí hokejisti sa tešia z gólu počas piateho prípravného zápasu slovenskej hokejovej reprezentácie pred majstrovstvami sveta 2021 v lotyšskej Rige Slovensko - Rakúsko. Foto: TASR

Slovenská hokejová reprezentácia si v šiestom prípravnom zápase pred majstrovstvami sveta v Lotyšsku pripísala piate víťazstvo. Po sobotnom (1. 5.) triumfe nad Rakúšanmi 3:1 v Piešťanoch zdolali Slováci v nedeľu (2. 5.) na rovnakom mieste rovnakého súpera 2:0 (2:0, 0:0, 0:0). O góly slovenského tímu sa ešte v prvej tretine postarali Miloš Roman a Adrián Holešinský. Brankárovi Júliusovi Hudáčkovi stačilo 11 zákrokov na shutout, Slováci vystrelili až 32-krát na Bernharda Starkbauma. V 38. vzájomnom stretnutí oboch súperov sa zrodil 30. triumf slovenských hokejistov, ktorí majú na svojom konte aj dve remízy a šesť prehier.

Generálku na svetový šampionát absolvujú zverenci Craiga Ramsayho v Prahe – 6. a 7. mája si tam zmerajú sily s Čechmi. Do svetového šampionátu v Rige vstúpi výber SR v piatok 21. mája proti Bielorusom. Nasledovať budú súboje proti Britom, Rusom, Švajčiarom, Dánom, Švédom a Čechom.

Rovnakí strelci

Na rozdiel od soboty nechali slovenskí tréneri v nedeľu oddychovať elitných útočníkov Mareka Hrivíka a Petra Cehlárika. V prvej tretine Slováci predviedli miestami až drvivý tlak, ale oba góly dosiahli až v početnej výhode o jedného hráča. V 13. min Miloš Roman využil skvelú prihrávku Martina Faška.Rudáša a v nájazdovej pozícii bekhendom otvoril skóre.

„Išli sme dvaja na jedného, sám pred brankárom som šiel do kľučky a som rád, že to tam padlo. Snažím sa hrať svoju hru, ale dôležité je, aby sme zvíťazili,“ skonštatoval Miloš Roman pre TV Dajto. Presne o štyri minúty neskôr si v ďalšej presilovke Michal Krištof položil rakúskeho brankára Starkbauma, ktorý mu do blafáku vložil hokejku. Odrazený puk však dostal za jeho chrbát Adrián Holešinský – 2:0. Pozoruhodné je, že strelecky sa presadili rovnakí hráči ako aj v sobotnom prvom meraní síl s Rakúšanmi.

V druhej tretine pribudli vylúčení aj na slovenskej strane, hra sa vyrovnala, ale Rakúšania neskórovali. Počas druhej tretiny sa zranil center druhého slovenského útoku Krištof a ďalej už nepokračoval. Tretia tretina priniesla niekoľko veľmi tvrdých zákrokov rakúskych hráčov, viacerí Slováci sa ťažko zbierali z ľadu a vznikali aj konfliktné situácie. Až ôsmi rakúski hráči putovali na trestnú lavicu, ale slovenským presilovkám chýbala presnosť v zakončení. Ďalší gól už nepadol a Slováci dotiahli aj druhý zápas s Rakúšanmi do dvojgólového víťazného konca.

Ramsay: Miestami to bolo až šialené

„Bolo to dobré, že sme dali dva góly v presilovkách. Dodalo nám to energiu, špeciálne tímy rozhodujú zápasy a aj dnes sa to potvrdilo. Mali sme aj ďalšie šance a presilovky, ale nevyužili sme ich. Na konci predviedli Rakúšania viaceré zbytočné dohrávanie súbojov, museli sme sa s tým vyrovnať. Celkovo musíme byť dôraznejší v predbránkovom priestore, aby sme strelili viac gólov,“ komentoval útočník Martin Faško-Rudáš pre TV Dajto.

„Nepáčilo sa mi, ako zbytočne tvrdo hrali Rakúšania. Bál som sa o svojich hráčov v niektorých okamihoch. Miestami to bolo až šialené. Som spokojný s tým, ako sme hrali v oslabeniach. Chcel som však vidieť viac minút v herných situáciách piatim na piatich a vyskúšať si rôzne herné situácie. Z tohto pohľadu nie som spokojný. Brankár Hudáček nemal veľa práce, ale keď musel zakročiť, predviedol spoľahlivé zákroky,“ povedal kanadský tréner Slovákov Craig Ramsay.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport