Na hlavný obsah

Slovan obhájil double. Pohárové víťazstvo spečatila penalta Weissa

Na Tehelnom poli sa predlžovalo.

Slovan obhájil double. Pohárové víťazstvo spečatila penalta Weissa
Foto z finále Slovnaft Cupu ŠK Slovan Bratislava - MŠK Žilina. Foto: SITA

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava zvíťazili v stredajšom (19. 5.) finále Slovenského pohára – Slovnaft Cupu 2020/2021 nad MŠK Žilina 2:1 po predĺžení. Prvýkrát v klubovej histórii sa im podarilo obhájiť domáce double, keďže počas uplynulého víkendu spečatili zisk majstrovského titulu vo Fortuna lige.

V riadnom hracom čase sa duel skončil nerozhodne 1:1, keď za Žilinu skóroval v prvom polčase poľský obranca Jakub Kiwior a za Slovan po zmene strán vyrovnal nigérijský útočník Ezekiel Henty.

V predĺžení mali „belasí“ výhodu pokutového kopu a jeho úspešnou exekúciou rozhodol o triumfe Bratislavčanov Vladimír Weiss mladší. Ten neskôr dostal druhú žltú kartu a putoval predčasne po sprchy. „Šošoni“ hrali iba desiati už od 26. min, ešte pred presným zásahom Kiwiora dostal červenú kartu stopér Ján Minárik.

„V prvom rade sme veľmi šťastní, že sa nám podarilo zvíťaziť, no musím veľmi pochváliť chlapcov zo Žiliny, pretože dnes si po tomto výkone naozaj nezaslúžili prehrať. Včera som na tréningu nepremenil tri zo štyroch penált, no dnes som cítil, že mám zobrať tú zodpovednosť na seba a som rád, že som rozhodol. Ospravedlňujem sa rozhodcom za tie výkriky pri prvej žltej karte,“ zneli po zápase slová Weissa mladšieho pre RTVS.

„Som veľmi hrdý na týchto chalanov, pretože odohrať v desiatich takýto zápas proti Slovanu je niečo neskutočné. Mrzí ma, že to dneska nevyšlo. Želal som si, aby to dobre dopadlo, ale bohužiaľ. Červená karta rozhodla celý zápas,“ konštatoval po stretnutí pre RTVS kapitán Žilinčanov Jakub Paur.

Zaujímavosťou je, že nový kouč Vladimír Weiss starší v druhom súboji na lavičke Slovana po návrate do klubu získal s Bratislavčanmi druhú trofej. Už skôr však avizoval, že sám si za to zásluhy nepripisuje a je to výsledok práce hráčskeho kolektívu a predchádzajúceho kouča Slovinca Darka Milaniča. Slovan v tomto ročníku zaznamenal šieste „double“ v histórii.

ŠK Slovan Bratislava spolu už 17-krát ovládol futbalový Slovenský pohár, desaťkrát sa tak stalo v ére samostatnosti. V predchádzajúcej edícii vo finále zdolal Ružomberok (1:0). V minulosti sa Slovanu podarilo zvíťaziť nad Žilinou vo finále SP už dvakrát – v jari 2011 po remíze 3:3 až v penaltovom rozstrele, o dva roky neskôr 2:0. Teraz rovnakého súpera zdolali opäť. Žilinčania medzitým ovládli pohárovú súťaž raz v roku 2012.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport