Na hlavný obsah

Slovenské duo získalo titul vo Fínsku, teraz sa pripojí k reprezentácii

Pracuje sa aj na príchode Ružičku.

Slovenské duo získalo titul vo Fínsku, teraz sa pripojí k reprezentácii
Na snímke Pavol Skalický. Foto: TASR

Slovenskú hokejovú reprezentáciu posilnia pred MS v Rige útočníci Pavol Skalický a Kristián Pospíšil z tímu čerstvého fínskeho majstra Lukko Rauma. K mužstvu sa v najbližších hodinách pripojí aj krídelník New Jersey Devils Marián Studenič, ktorého príchod avizoval generálny manažér Miroslav Šatan už v utorok (11. 5.) večer. Ten pracuje aj na získaní Adama Ružičku, jeho štart na MS je však otázny, keďže Calgary ešte dohráva základnú časť NHL. Situácia sa vyjasní až koncom týždňa.

Šatan už v utorok oznámil, že vedenie reprezentácie nepočíta s trojicou zámorských posíl z NHL – tím neposilnia skúsený obranca Dallasu Andrej Sekera, mladý bek San Jose Christián Jaroš a ani útočník Detroitu Richard Pánik. „Sekera a Pánik sú starší, skúsení hráči. Keďže mali náročnú sezónu, príliš sme nepočítali s tým, že by sa k nám pripojili. U Christiána Jaroša to chvíľu vyzeralo nádejne. Nemá však kontrakt na ďalšiu sezónu a s agentom sa rozhodli, že si počkajú na otvorenie trhu s voľnými hráčmi,“ povedal pre web hockeyslovakia.sk prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) a generálny manažér reprezentácie.

Na snímke hráč hokejovej reprezentácie Slovenska Kristián Pospíšil.Foto: TASR
Foto: TASR

Do piešťanskej „bubliny“ však v najbližších dňoch pribudnú útočníci Skalický a Pospíšil, ktorí iba v utorok večer získali titul s fínskym klubom Lukko Rauma po finálovom triumfe 3:1 na zápasy nad TPS Turku. „Riešime to v týchto hodinách. Budeme sa snažiť, aby sa pridali k mužstvu čím skôr,“ načrtol Šatan. K ďalším dvom menám zo zámoria, ktoré by mohli Slovensko posilniť, dodal: „V blízkom čase by sa k nám mal pripojiť Marián Studenič, ktorý v stredu (12. 5.) priletí z USA. Pracujeme aj na Adamovi Ružičkovi. Momentálne sa nachádza v tíme Calgary a má šancu si zaň zahrať po tom, ako Flames prišli o účasť v play-off. Definitívny verdikt budeme poznať do konca týždňa,“ referoval Šatan.

Spomedzi hokejistov pôsobiacich v zámorí, predovšetkým vo farmárskej AHL, by do úvahy pripadali ešte Martin Fehérváry, Martin Marinčin či Tomáš Jurčo. Všetci traja však budú súčasťou takzvaných „taxi tímov“, čo znamená, že musia byť k dispozícii klubom NHL v prípade, že by niekto vypadol zo zostavy. Fehérváry bude čakať na možnú šancu vo Washingtone, Marinčin v Toronte a Jurčo v Las Vegas. „Chalani budú musieť trénovať s kmeňovými mužstvami v NHL a vyčkávať, či sa dostanú do hry. Nás však nebudú môcť posilniť. Rovnako ako hráči, ktorí hrajú NHL pravidelne a čaká ich prvé kolo play-off. Vzhľadom na procedúry v Rige nebude mať zmysel čakať, či vypadnú z hry o Stanleyho pohár. Títo hráči by síce mohli priletieť do dejiska šampionátu, ale museli by tri dni stráviť v izolácii, následne ďalšie tri dni neprichádzať do kontaktu s ďalšími hráčmi a až po tomto období a každodennom negatívnom teste by mohli zasiahnuť do diania. Budeme sa snažiť sformovať našu zostavu už koncom týždňa a odísť do Rigy so solídnym tímom bez zmien,“ dodal Šatan.  

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport