Na hlavný obsah

Slovenské kanoistky si na olympijskej kvalifikácii miestenky do Tokia nevybojovali

Na OH sa predstaví päť slovenských kanoistov.

Slovenské kanoistky si na olympijskej kvalifikácii  miestenky do Tokia nevybojovali
Ilustračné foto. Foto: Slovenská kanoistika - Sprint Team

Na svetovej olympijskej kvalifikácii v rýchlostnej kanoistike v ruskom Barnaule sa dve slovenské kajakárky v piatkovom (21. 5.) finálovom bloku nestratili, ale miestenku na olympijské hry v Tokiu si nevybojovali. Lisa-Maria Gamsjägerová našla vo finále K1 200 m iba jednu premožiteľku. Skončila druhá za Ruskou Nataliou Podolskou, ktorá si v domácom prostredí vybojovala postup do Tokia.

Podolská vyhrala systémom štart-cieľ, Gamsjägerová sa v závere doťahovala, ale náskok domácej kajakárky už bol priveľký. Napokon ako jediná z deväťčlenného štartovného poľa sa víťazke priblížila pod jednu sekundu. V cieli za Podolskou zaostala o 94 stotín.

„Úžasná jazda v podaní Lisy-Marie, ale škoda, že víťaz v tomto prípade berie všetko. Lisa bola neuveriteľne blízko, ale ďalšia olympiáda v Paríži je tu už o tri roky,“ napísala Slovenská kanoistika na svojom facebookovom profile.

O čosi neskôr sa v Barnaule predstvila aj Mariana Petrušová vo finále K1 500 m. Po polovici trate jej ešte patrila posledná deviata priečka, ale po pomalšom štarte sa postupne posúvala vpred a napokon jej to stačilo na štvrté miesto. Víťazstvo a s ním aj miestenku do Tokia si vypádlovala Portugalčanka Joana Vasconcelosová.

Na svetovej kvalifikácii v Barnaule to bola posledná šanca vybojovať si miesto na OH v Tokiu. Slovenským reprezentantom sa to nepodarilo, preto zostávajú na konečnom počte päť miesteniek. Právo štartu si vybojovali slovenskí muži v disciplínach K1 1000 m a K4 500 m.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport