Na hlavný obsah

Slovenské mužstvo opustili traja hokejisti, pripoja sa Húska a Lantoši

MS začínajú o 11 dní.

Slovenské mužstvo opustili traja hokejisti, pripoja sa Húska a Lantoši
Na snímke vľavo útočník SR Daniil Fominych. Foto: TASR

Káder slovenskej hokejovej reprezentácie v príprave na MS v Rige opustila trojica hráčov – s tímom sa už nepripravujú brankár Matej Tomek a dvojica útočníkov Daniil Fominych a Andrej Kollár. Na pondelkovom (10. 5.) večernom zraze v Piešťanoch sa k národnému mužstvu pripoja avizované posily zo zámoria – brankár Adam Húska a útočník Róbert Lantoši.

Vedenie reprezentácie urobilo zmeny v tíme po minulotýždňovom dvojzápase zápase s Českom. Slováci v Prahe zanechali dobrý herný dojem, avšak v oboch prípadoch podľahli favoritovi (0:2, 1:2). Brankár Tomek sa k tímu pripojil pred druhým kempom v „bubline“, ale do zápasu nenaskočil. Fominych a Kollár odohrali v príprave na MS zhodne po sedem zápasov. Fominych v nich strelil dva góly, Kollár jeden, v závere minulého týždňa ho však sprevádzali zdravotné problémy.

Mužstvo by mohli doplniť ešte hráči z tímov finalistov najvyššej domácej súťaže – majstrovského Zvolena, respektíve strieborného Popradu. S určitosťou však padol príchod držiteľa Zlatej korčule pre najužitočnejšieho hráča Kaufland play-off Tipos Extraligy Dávida Skokana, útočník Popradu nastupoval v závere sezóny s viacerými zdravotnými problémami. Aj preto musel odmietnuť pozvánku do reprezentácie, namiesto MS ho čaká operácia kolena. „V semifinále ma trafil do kolena Michalovčan Erkinjuntti a poškodil mi chrupavku v kolene. Vo finále som mal otras mozgu. Keď ma v úvode posledného zápasu nešťastne trafil Viedenský pukom, tak ma vyplo. Neurobil to samozrejme naschvál, ale mne sa už stačilo dotknúť brady a išiel som na ľad. Som naozaj veľmi vyčerpaný,“ povedal Skokan pre hockeyslovakia.sk.

„Telefonovali sme s pánom Otom Haščákom, ale, bohužiaľ, to teraz nejde. Pozvánku si veľmi cením a do budúcnosti som tomu otvorený. Teraz však nepôjdem k národnému tímu, ale na operačný stôl s kolenom.“

Tretí kemp slovenskej reprezentácie v „bubline“ bude zároveň posledným v rámci prípravy v domácom prostredí. Hráči a členovia realizačného tímu ho odštartujú v pondelok večer. Po týždni v tréningovej záťaži následne v nedeľu predpoludním naberú smer Riga. Na šampionáte sa prvýkrát predstavia v jeho otvárací deň, teda už v piatok 21. mája vo večernom dueli A-skupiny proti Bielorusku.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport