Na hlavný obsah

Slovenskú reprezentáciu posilní Studenič. Z NHL neprídu Pánik, Jaroš a ani Sekera

Tréner Ramsay môže zatiaľ počítať s tromi hráčmi zo zámoria.

Slovenskú reprezentáciu posilní Studenič. Z NHL neprídu Pánik, Jaroš a ani Sekera
Na snímke zľava tréner Slovenska Craig Ramsay a Marián Studenič počas tréningu slovenskej hokejovej reprezentácie na MS 2019 v Košiciach. Foto: TASR

Trojica opôr z NHL slovenskú hokejovú reprezentáciu na MS v Lotyšsku neposilní. Ako informoval prezident (SZĽH) Miroslav Šatan prostredníctvom svojho oficiálneho účtu na twitteri, na MS sa nepredstavia Christián Jaroš (San Jose Sharks) s Richardom Pánikom (Detroit Red Wings) a ani Andrej Sekera (Dallas Stars). K tímu by sa ale čoskoro mal pripojiť Marián Studenič (New Jersey Devils).

Tím trénera Craiga Ramsayho tak môže zatiaľ na šampionáte počítať s tromi hráčmi zo zámoria. Okrem Studeniča aj s brankárom Adamom Húskom (Hartford Wolf Pack/AHL) a útočníkom Róbertom Lantošim (Providence Bruins/AHL), ktorý by mal doraziť do prípravného kempu v priebehu týždňa.

Dvadsaťdvaročný Studenič začal sezónu v Slovane Bratislave, v januári zamieril do zámoria, kde najprv odohral 22 zápasov vo farmárskej AHL za Binghamton Devils a následne absolvoval premiéru v NHL v drese New Jersey Devils. V ôsmich profiligových štartoch si pripísal dva body za gól a asistenciu.

V utorok (11. 5.) ukončili sezónu titulom vo fínskej lige útočníci Pavol Skalický a Kristián Pospíšil, ktorí by mohli takisto posilniť reprezentačný káder na MS. Slováci odletia do Rigy v nedeľu 16. mája.  Na šampionáte sa prvýkrát predstavia v jeho otvárací deň, teda už v piatok 21. mája vo večernom dueli A-skupiny proti Bielorusku.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport