Na hlavný obsah

Športovci dostanú pred olympiádou možnosť zaočkovať sa vakcínou od Pfizer/BioNTech

Očkovanie nebude povinné.

Športovci dostanú pred olympiádou možnosť zaočkovať sa vakcínou od Pfizer/BioNTech
Juhokórejský stolný tenista Lee Sang-su dostáva prvú dávku vakcíny proti ochoreniu Covid-19 od konkorzia Pfizer/Biontech. Foto: TASR/AP

Medzinárodný olympijský výbor (MOV) sa dohodol na dodávkach vakcín Pfizer/BioNTech pre športovcov na OH 2020 v Tokiu. Očkovanie proti koronavírusu nebude povinné, MOV však očakáva, že pred začiatkom podujatia (23. júla až 8. augusta) sa zaočkuje významný počet účastníkov.

„Vakcíny sú ďalší nástroj, ako zabezpečiť bezpečné olympijské a paralympijské hry pre všetkých účastníkov. Chceme tým aj preukázať solidaritu s našimi veľkorysými japonskými hostiteľmi. Vyzývame športovcov a delegácie, aby sa nechali zaočkovať, keď to bude možné. Vyšlú tým silný odkaz, že nejde len o zdravie jednotlivca, ale o prospech všetkých. Chceli by sme sa poďakovať spoločnostiam Pfizer a BioNTech za tento veľmi štedrý dar,“ citoval prezidenta MOV Thomasa Bacha portál insidethegames.biz.

Medzinárodný paralympijský výbor (MPV) už minulý týždeň avizoval, že do paralympijských hier sa stihne zaočkovať minimálne 60 percent športovcov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport