Na hlavný obsah

Talianskeho expremiéra Berlusconiho pred súdnym pojednávaním opätovne hospitalizovali

Mal sa zúčastniť vypočúvania v kauze "bunga bunga" večierkov.

Talianskeho expremiéra Berlusconiho pred súdnym pojednávaním opätovne hospitalizovali
Na snímke zo septembra 2020 bývalý taliansky premiér a mediálny magnát Silvio Berlusconi po prepustení z nemocnice, kde sa liečil z ochorenia COVID-19. Foto: TASR/AP

Bývalého talianskeho premiéra Silvia Berlusconiho (84) v noci z pondelka (10. 5.) na utorok (11. 5.) opätovne hospitalizovali v milánskej Nemocnici sv. Rafaela, z ktorej ho prepustili len 30. apríla po tom, ako tam trávil 24 dní. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na nemenovaný zdroj oboznámený s touto záležitosťou.

Štvornásobný predseda talianskej vlády bol počas apríla hospitalizovaný v súvislosti s následkami choroby COVID-19, ktorú prekonal vlani na jeseň. Berlusconi sa vtedy dostavil do nemocnice na kontrolné vyšetrenie, po ňom sa ho však lekári rozhodli hospitalizovať na ďalšie pozorovanie. Ešte v marci pritom absolvoval v nemocnici bežné prehliadky.

V januári lídra strany Vpred Taliansko (Forza Italia) prijali do nemocnice pre problémy so srdcom. V roku 2016 podstúpil operáciu srdca a v minulosti prekonal i rakovinu prostaty.

Vo štvrtok (13. 5.) sa mal politik zúčastniť na vypočúvaní v rámci súdneho pojednávania vo veci obvinení z podplácania svedkov počas súdneho konania v kauze známej ako „bunga bunga“ večierky za účasti veľmi mladých žien. Pre Berlusconiho hospitalizáciu bolo pojednávanie už niekoľkokrát odročené.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet