Na hlavný obsah

Tatarov Montreal do play off, Cháru čaká séria proti Bostonu

Sekerov Dallas si súboje o Stanley Cup nezopakuje.

Tatarov Montreal do play off, Cháru čaká séria proti Bostonu
Hokejisti Montrealu spečatili postup do play off. Foto: SITA/AP

Hokejisti Montrealu sa predstavia v play off NHL. Na definitívu im stačil bod za domácu prehru s Edmontonom 3:4 po predĺžení. Slovenský útočník Tomáš Tatar odohral v drese Canadiens 11:27 minúty a mal tri mínusové body.

Víťazný gól strelil Connor McDavid, ktorému prihral Leon Draisaitl. Nemecký útočník nazbieral v zápase dve asistencie a v tomto ročníku má na konte 81 bodov. Obaja sa stali prvými spoluhráčmi od sezóny 1996/1997, ktorí dosiahli 80-bodovú hranicu v 54 zápasoch v dvoch za sebou idúcich sezónach. McDavid má na konte 102 bodov, keď okrem zásahu si pripísal aj asistenciu. Pred nimi pokorili túto métu Jaromír Jágr s Mariom Lemieuxom v Pittsburghu.

Zdeno Chára sa v 1. kole play off predstaví proti svojmu bývalému klubu. Jeho Washington s určitosťou obsadí druhé miesto vo Východnej divízie a sériu s Bostonom odštartuje v domácom prostredí. „Medvedi“ vo svojom predposlednom vystúpení v základnej časti zdolali New York Islanders 3:2 po predĺžení. „Ostrovanov“ čaká na úvod vyraďovačky Pittsburgh Penguins.

Hráči Tampy Bay uzavreli základnú časť treťou prehrou za sebou, keď podľahli na ľade Floridy 0:4. S rovnakým súperom prehrali aj v sobotu. Erik Černák strávil na ľade takmer 21 minút a na konte mal tri mínusové body. Oba tímy sa stretnú aj v 1. kole play off.

Finalista uplynulej sezóny Dallas sa rozlúčil so sezónou víťazstvom v Chicagu 5:4 po predĺžení. Ani jedno mužstvo už nemalo šancu postúpiť. V drese hostí odohral Andrej Sekera takmer 17 minút a dvakrát vystrelil na bránku súpera.

     

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport