Na hlavný obsah

Trump si napriek blokovaniu sociálnymi sieťami zriadil web pre svoje príspevky

Priaznivci ich môžu zdieľať na facebooku i twitteri.

Trump si napriek blokovaniu sociálnymi sieťami zriadil web pre svoje príspevky
Bývalý americký prezident Donald Trump máva po jeho príchode na medzinárodné letisko West Palm Beach na Floride 20. januára 2021. Foto: TASR/AP

Bývalý americký prezident Donald Trump si na svojich internetových stránkach nechal vytvoriť miesto pre svoje príspevky, ktoré ďalší ľudia môžu zdieľať na sociálnych sieťach twitter a facebook. Tie Trumpove účty zablokovali po tom, ako na začiatku januára jeho priaznivci vtrhli do Kapitolu. Pri nepokojoch vtedy zomrelo päť ľudí. Informovala o tom agentúra Reuters.

Twitter, kde Trumpa sledovalo zhruba 88 miliónov ľudí, exprezidenta zablokoval natrvalo. O ďalšom osude exprezidentovho profilu na facebooku rozhodne osobitný dozorný panel spoločnosti, ktorý by svoj verdikt mal oznámiť v stredu (5. 5.). Internetová platforma youtube nedávno uviedla, že uvoľní obmedzenia uvalené na Trumpov účet až keď usúdi, že sa znížilo nebezpečenstvo násilných incidentov v USA.

Niekdajší republikánsky prezident po zablokovaní na sociálnych sieťach svoje vyhlásenia oznamoval prostredníctvom tlačových správ, poznamenala britská BBC. Rovnako upozornila, že na novej Trumpovej platforme sa už objavilo niekoľko príspevkov s jeho teóriami o údajne zmanipulovaných prezidentských voľbách, v ktorých ho vlani porazil demokrat Joe Biden. Trump odmietal uznať volebnú porážku a jeho tím výsledky napadol na amerických súdoch, avšak sudcovia sťažnosti odmietli.

Poradca exprezidenta Jason Miller nedávno oznámil, že sa Donald Trump vráti do sveta sociálnych sietí prostredníctvom novej platformy. V utorok na twitteri uviedol, že tým nemyslel priestor na jeho webových stránkach. Vo veľmi blízkej budúcnosti budeme mať v tomto ohľade ďalšie informácie, napísal Miller vo svojom príspevku.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet