Na hlavný obsah

V Barcelone sa po uvoľnení opatrení zabávali tisíce ľudí. Polícia davy rozohnala

Chcela tak zabrániť nebezpečnému zhlukovaniu osôb.

V Barcelone sa po uvoľnení opatrení zabávali tisíce ľudí. Polícia davy rozohnala
Ľudia na ulici La Rambla v centre Barcelony. Foto: SITA/AP

Španielska polícia rozháňala v noci na nedeľu (16. 5.) v Barcelone tisíce tancujúcich a popíjajúcich ľudí. Tí sa zhromaždili v centre mesta i na neďalekej pláži, aby si užili prvý víkend, ktorý nasledoval po uvoľnení epidemiologických reštrikcií v krajine. Polícia však chcela zabrániť nebezpečnému zhlukovaniu osôb i nedodržiavaniu platných opatrení, uviedla v nedeľu agentúra Reuters.

„Ľudí sme dostali preč z ulíc v centre, a približne 2 000 aj z pláže, niektorí z nich nerešpektovali obmedzenia týkajúce sa dodržiavania vzájomného odstupu či zdravotných predpisov,“ povedal agentúre Reuters v nedeľu ráno Ricardo Salas z barcelonskej polície. Zdôraznil pritom, že pri policajných zásahoch nedošlo k potýčkam.

V Španielsku prestal 9. mája o polnoci platiť núdzový stav. Aktuálny víkend je tak prvým, kedy sa ľuďom naskytla príležitosť do sýtosti sa zabávať, uvádza Reuters.

Prestali platiť obmedzenia pohybu v krajine, čo mnohí Španieli cez víkend využili na rôzne výlety, či krátke dovolenky. Oproti minulému týždňu tak zaznamenali úrady až 42-percentný nárast v počte áut opúšťajúcich v piatok (14. 5.) veľké mestá, pričom napríklad letovisko Benidorm na juhovýchode krajiny hlásilo 60-percentný nárast v rezerváciách hotelových izieb.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet