Na hlavný obsah

V piešťanských kúpeľoch otvorili veľkokapacitné očkovacie centrum

Očkujú v ňom vakcínou Pfizer/BioNTech.

V piešťanských kúpeľoch otvorili veľkokapacitné očkovacie centrum
Nové veľkokapacitné očkovacie centrum v Piešťanoch. Foto: MZ SR

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) otvoril už piate veľkokapacitné očkovacie centrum. Vzniklo v spolupráci so Slovenskými liečebnými kúpeľmi na Kúpeľnom ostrove v Piešťanoch a jeho denná kapacita je 1 350 zaočkovaných. Na sociálnej sieti o tom informovalo ministerstvo zdravotníctva.

Kúpele okrem poskytnutia priestorov a ich technického vybavenia zabezpečili aj zdravotnícky personál. Práve tým sa podľa predsedu TTSK Jozefa Viskupiča toto očkovacie centrum odlišuje od iných. V kongresovom centre očkujú vakcínou od Pfizer/BioNTech, očkovanie je tu naplánované vždy od štvrtka do nedele.

Štátna tajomníčka ministerstva zdravotníctva Jana Ježíková pri otvorení očkovacieho centra pripomenula, že očkovanie je zatiaľ najúčinnejšia zbraň proti ochoreniu COVID-19. Vyzdvihla veľmi dobrú spoluprácu so samosprávnymi krajmi pri organizovaní očkovania, Trnavský samosprávny kraj patrí podľa nej k tým najlepším. Až 42 % kapacít z aktuálne otvorených očkovacích pozícií podľa nej zabezpečujú práve župy. Ježíková potvrdila, že Slovensko bude mať v najbližších týždňoch dostatok vakcín Pfizer/BioNTech, pretože v priebehu mája ich prichádza každý týždeň viac ako 200 000. V júni ich bude týždenne až 250 000.

Primátor Piešťan Peter Jančovič vyslovil pri otvorení centra nádej, že vakcína nielen ochráni zdravie ľudí, ale zabezpečí aj návrat kúpeľných hostí, ktorí v meste chýbajú.

Samosprávny kraj zabezpečuje očkovanie aj v dvoch očkovacích centrách v Trnave, ďalej v Skalici a Dunajskej Strede. Viskupič v tejto súvislosti pripomenul, že reálne je v kraji až trinásť veľkokapacitných očkovacích miest, pretože väčšinu záujemcov o očkovanie vybavujú ešte stále nemocnice a polikliniky.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny