Na hlavný obsah

V Za ľudí chcú mimoriadny snem. Ideálne do konca júna, znie v strane

Predsedníctvo by malo rokovať v stredu.

V Za ľudí chcú mimoriadny snem. Ideálne do konca júna, znie v strane
Na snímke predsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová. Foto: TASR

Krajské predsedníctva strany Za ľudí v Prešove, Košiciach a Nitre cez víkend schválili zvolanie mimoriadneho snemu. V utorok (25. 5.) majú k tejto otázke zasadať aj krajské predsedníctva v Bratislave a Žiline. Agentúre SITA to povedal poslanec Národnej rady SR Vladimír Ledecký (Za ľudí).

„Ak aj predsedníctva v Bratislave a Žiline schvália zvolanie mimoriadneho snemu, tak už to bude súhlas piatich krajských predsedníctiev a podľa stanov bude musieť pravdepodobne tento týždeň zasadnúť najvyšší orgán strany, teda Predsedníctvo Za ľudí. To potom definitívne rozhodne o tom, či sa mimoriadny snem konať bude a ak áno, stanoví presný termín,“ ozrejmil. Skôr ako o mesiac by to však podľa neho byť nemalo, keďže aj príprava na posledný snem, na ktorom Veroniku Remišovú zvolili za predsedníčku, trvala približne dva mesiace.

Budúci podpredseda parlamentu Tomáš Lehotský zo Za ľudí doplnil, že predsedníctvo strany by malo rokovať v stredu (26. 5.). Predpokladá, že jeho členovia sa zhodnú na tom, že mimoriadny snem Za ľudí zvolaný bude. „Ideálne by bolo, ak by sa konal do konca júna,“ konštatoval.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko