Na hlavný obsah

V Za ľudí sa rozhodli, kto nahradí Žitňanskú a Šeligu na parlamentných postoch

Zo svojich funkcií odstúpili pre kauzu s porušením opatrení.

V Za ľudí sa rozhodli, kto nahradí Žitňanskú a Šeligu na parlamentných postoch
Na snímke poslanci NR SR vľavo Juraj Šeliga a vpravo Jana Žitňanská (obaja Za ľudí). Foto: TASR

Podpredsedom Národnej rady (NR) SR by sa mal stať poslanec Tomáš Lehotský (Za ľudí), ktorý má v kresle nahradiť straníckeho kolegu Juraja Šeligu. Novým predsedom Výboru NR SR pre sociálne veci má byť namiesto Jany Žitňanskej Vladimír Ledecký (obaja Za ľudí). Šeliga a Žitňanská sa svojich funkcií vzdali po medializovaných informáciách o tom, že boli v čase zákazu vychádzania v interiéri kaviarne.

Žitňanská pre agentúru TASR uviedla, že strana Za ľudí navrhne na tieto posty Lehotského a Ledeckého. Návrhy by chceli zaradiť ešte do programu aktuálnej májovej schôdze. Oboch musia do funkcií potvrdiť poslanci hlasovaním.

Šeliga a Žitňanská sa vzdali funkcií pred týždňom. Týždenník Plus 7 dní ich odfotil spolu s predsedom Bratislavského samosprávneho kraja Jurajom Drobom (SaS) v podniku v centre hlavného mesta, a to v čase zákazu vychádzania. Naďalej totiž platia pandemické opatrenia, podniky majú mať otvorené len terasy, a to iba do 21.00 h. Droba reagoval, že ho situácia mrzí, no z funkcie neodstúpi, pretože nejde podľa neho o také zlyhanie, pre ktoré treba odstupovať.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko