Na hlavný obsah

Všetci slovenskí hokejisti mali negatívny prvý test na covid

Rigu si pozrieť nemôžu, majú však dostatok jedla.

Všetci slovenskí hokejisti mali negatívny prvý test na covid
Na snímke zápas slovenských hokejistov. Foto: TASR

Slovenská hokejová reprezentácia v nedeľu (16. 5.) absolvovala prvé testy na koronavírus, všetkých 44 členov výpravy bolo negatívnych. Napriek tomu všetci zostávajú v izolácii v hotelových izbách. V pondelok (17. 5.) absolvujú druhé kolo, ak budú utorkové (18. 5.) výsledky negatívne, môžu začať s prípravou na ľade.

Hráči sa musia počas karantény vyrovnať s nedostatkom pohybu, na druhej strane však musia odolať pokušeniu. Hotelový personál ich totiž výdatne zásobuje potravou. „Jedla je požehnane. Máme toho veľa na výber. Sú tam koláče, dezerty a je ťažko povedať nie, keď to máte pred sebou. Budem si na to musieť dávať pozor,“ povedal pre portál hockeyslovakia.sk obranca Máio Grman. O problém menej má jeho kolega z defenzívy Martin Gernát: „Ja môžem zjesť koľko chcem, aj tak sa mi ťažko priberá.“

Pre pandemické opatrenia si slovenskí reprezentanti nebudú môcť pozrieť Rigu ani po skočení izolácie. Zostáva im len výhľad z okna. „Výhľad mám celkom slušný. Je to staré mesto. Určite je škoda, že sa nemôžeme ísť pozrieť, ale Riga vyzerá byť veľmi pekné mesto,“ dodal Gernát.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport