Na hlavný obsah

Z Prahy odletela druhá skupina vyhostených ruských diplomatov

Po diplomatov priletel špeciál.

Z Prahy odletela druhá skupina vyhostených ruských diplomatov
Na ilustračnej snímke odlet prvej skupiny vyhostených ruských diplomatov z Prahy v pondelok 19. apríla 2021. Foto: TASR/AP

Z Česka odletela v pondelok 31. mája druhá a zároveň posledná skupina ruských diplomatov a zamestnancov tamojšieho veľvyslanectva, ktorí boli z ČR vyhostení pre kauzu výbuchov v muničnom sklade v meste Vrbětice.

Ako píše český spravodajský server iDNES.cz, po ruských občanov priletel letecký špeciál, ktorý počas svojej cesty využil bieloruský vzdušný priestor. Do lietadla nastúpilo šesťdesiat až sedemdesiat ľudí, odhaduje iDNES.cz. Ruský stroj z pražského letiska odletel o 16.30 h SELČ.

Hovorkyňa českého ministerstva zahraničných vecí Eva Davidová v nedeľu (30. 5.) priblížila, že príkaz na opustenie ČR dostalo dokopy 123 ruských občanov, pričom 30 z nich má diplomatický pas. Časť z nich odletela už v sobotu a niektorí z Česka odchádzajú autami, píše iDNES.

Od 1. júna môže podľa Davidovej na ruskom veľvyslanectve v Prahe zostať maximálne sedem diplomatov a 25 administratívno-technických pracovníkov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet