Na hlavný obsah

Za jeden deň viac ako 400 000 prípadov. India opäť zlomila maximum

Je to najvyšší denný prírastok na svete od začiatku pandémie.

Za jeden deň viac ako 400 000 prípadov. India opäť zlomila maximum
Na snímke je veniec pred truhlou s obeťou covidu pred kremáciou v indickom Džammú. Foto: SITA/AP

India hlásila v sobotu (1. 5.) po prvý raz rekordných vyše 400 000 nových prípadov koronavírusovej nákazy za 24 hodín. Tento počet novoinfikovaných predstavuje vôbec najvyšší denný prírastok na svete zaznamenaný počas pandémie. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na oficiálne údaje indického ministerstva zdravotníctva.

Podľa tohto zdroja bolo v priebehu posledného dňa zaznamenaných presne 401 993 nových prípadov infekcie, čím sa celkový počet nakazených ľudí na subkontinente vyšplhal na 19,1 milióna.

Za ostatných 24 hodín zomrelo v Indii v súvislosti s covidom 3 523 ľudí. Celkovo tam za celé obdobie trvania epidémie evidujú 211 853 úmrtí.

Medzinárodná pomoc už prichádza

V piatok (30. 4.) dopravili do Indie prvú časť sľúbenej zdravotnej pomoci Spojené štáty. Vojenské transportné lietadlo priviezlo viac ako 400 kyslíkových fliaš a ďalšieho vybavenia pre nemocnice, ako aj takmer milión rýchlotestov.

V najbližších dňoch dopravia USA na subkontinent letecky aj ďalšie zdravotnícke vybavenie. Pomoc Indii poskytli i ďalšie krajiny a aj Európska únia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet