Na hlavný obsah

Žilina a ViOn zvládli semifinále baráže, zahrajú si o Európsku konferenčnú ligu

Šošoni zdolali Sereď, Zlaté Moravce si poradili s Trenčínom.

Žilina a ViOn zvládli semifinále baráže, zahrajú si o Európsku konferenčnú ligu
Na archívnej snímke súboj FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble - MŠK Žilina. Foto: TASR

Futbalisti MŠK Žilina a ViOn-u Zlaté Moravce nastúpia vo finále baráže o Európsku konferenčnú ligu. Žilinčania zdolali v utorkovom (25. 5.) semifinále ŠKF Sereď 4:2 a aj v piatok budú mať výhodu domáceho prostredia, Moravce si poradili s Trenčínom 2:0.

Žilinčania boli od začiatku zápasu aktívnejší a už v 9. minúte sa po peknej kombinačnej akcii ujali vedenia. keď kanonier „šošonov“ Kurminowski zužitkoval center Javorčeka.

Domáci to aj naďalej skúšali rýchlymi krídelnými prienikmi a centrami do šestnástky. V 21. minúte napriahol z diaľky Gono, no jeho strela mierila nad. Neujal sa ani technický pokus Mysloviča, no v 32. minúte zvýšil na 2:0 strelou z hranice šestnástky Matúš Rusnák.

O päť minút neskôr zasadil Seredi ďalší úder Bernát, ku ktorému sa odrazila lopta po strele Kaprálika do žrde. V 61. minúte po centri Machuču znížil Bušnja a hostia ožili. V 82. minúte žilinský brankár Petráš opäť kapituloval po lobe striedajúceho Jureškina. Domáci však drámu nepripustili a v 88. minúte spečatil ich triumf nikým nekrytý Slobodník, na ktorého obrana Serede zabudla.  

Futbalisti FC ViOn Zlaté Moravce zvíťazili v semifinále play off o Európsku konferenčnú ligu na vlastnom trávniku nad AS Trenčín 2:0 a vo finále sa v piatok (28. 5.) o 19.00 h predstavia na pôde MŠK Žilina.

Od úvodných minút sa hral obojstranne svižný futbal. Už v 9. min Pirinenenov center z ľavej strany našiel Kadáka, ktorého hlavička len tesne minula cieľ. Po polhodine hry poslal Kyziridisov center Križan hlavou tesne nad brvno vlastnej brány. Po následnom rohu Hrnčárov center Balaj predĺžil a Menichovi pred prázdnou bránou chýbal polkrok. Do vedenia mohli ísť domáci v 44. minúte, avšak Čonkov center nasmeroval Balaj hlavou v dobrej pozícii zo šiestich metrov tesne vedľa.

Do druhého polčasu vstúpili aktívne Vionisti. V 51. min rozbehol Švec vydarenú akciu. Cez Hrnčára a Kyziridisa sa k hlavičke dostal kanonier Balaj a svojím typickým spôsobom otvoril gólový účet stretnutia. Skóre sa opäť menilo v 57. min, Oráviková prihrávka na zadnú žrď našla Kyziridisa, ten spätným centrom posadil loptu na hlavu Šveca, ktorý nekompromisne poslal domácich do dvojgólového vedenia.

Po hodine hry začali Trenčania hrať vabank. V dvoch sľubných priležitostiach sa ocitol Ikoba, ale s koncovkou si nepotykal. V 75. min Zubairu strelou z hranice šestnástky trafil spojnicu Chovanovej brány. V 81. min Ikoba ani z troch krokov nenamieril medzi žrde. V závere si domáci víťazstvo postrážili a zaslúžene postúpili do finále baráže o Európsku konferenčnú ligu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport