Na hlavný obsah

Žilina nedala šancu Košiciam a postúpila do finále Slovnaft Cupu

"Šošoni" potvrdili triumf z prvého zápasu.

Žilina nedala šancu Košiciam a postúpila do finále Slovnaft Cupu
Na snímke gólová radosť hráčov Žiliny. Foto: TASR

Futbalisti MŠK Žilina zvíťazili v utorkovej (4. 5.) odvete semifinále Slovenského pohára – Slovnaft Cupu nad FC Košice 4:1 a postúpili do finále. V prvom stretnutí na pôde súpera uspeli 4:2. Vo finále sa stretnú s víťazom dvojzápasu MFK Dukla Banská Bystrica – ŠK Slovan Bratislava. Z úvodného duelu má Slovan náskok 3:0, odveta je na programe v stredu (5. 5.) o 15.30 h v Banskej Bystrici.

Žilinčania si z ihriska druholigistu priviezli dvojgólový náskok a na vlastnom trávniku už v úvode odmietli akokoľvek dvojzápas zdramatizovať. Kurminowski našiel na krídle úplne voľného Kaprálika, ktorého výborným zákrokom vychytal Kira, no lopta sa odrazila k Ďurišovi a ten už v 72. sekunde zavesil loptu pod brvno.

Košičania sa pokúsili rýchlo vyrovnať, no Pačinda v 6. minúte vystrelil spoza šestnástky iba nad bránku. V 11. minúte prenikol s loptou do šestnástky Kaprálik a Kunturiotis ho nedokázal ubrániť ináč ako faulom. Bičachčjan poslal z pokutového kopu loptu na opačnú stranu, ako sa vybral brankár Kira, a domáci viedli 2:0.

Východniari sa nezlomili a naďalej sa snažili v útoku, Jakúbek však v 15. minúte výrazne minul bránku pokusom z diaľky. Už o dve minúty nato však našiel Kis centrom do šestnástky ideálne Pačindu a ten hlavičkou znížil na 1:2.

Útočná hra pokračovala aj naďalej, na 3:1 mohol v 35. minúte zvýšiť Kurminowski, no center Kaprálika do šestnástky mu pristál na bruchu a nedokázal si s ním pred bránkou poradiť. Dvojgólový náskok po polčase zariadil domácim Myslovič, ktorý v 38. minúte vypálil spoza šestnástky a trafil presne pod brvno.

Cez prestávku urobili domáci tri zmeny v zostave. Priestor dostali mladí hráči a zápas mierne nabral prípravný charakter. Šancí ubudlo, aj keď v 59. minúte mohli Žilinčania ešte skórovať po rohovom kope, Gáll však nedokázal prepasírovať loptu cez obranu hostí. V 84. minúte mohol pridať druhý gól Košičanov Pačinda, ale svoju prácu si odrobil aj brankár Belko. V úplnom závere sa dokázal zapísať do streleckej listiny ešte striedajúci Minárik po priamom kope.  

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport