Na hlavný obsah

Žilinka nevyhovel návrhu obvineného Zoroslava Kollára

Nezistil dôvody na zrušenie napadnutých právoplatných rozhodnutí.

Žilinka nevyhovel návrhu obvineného Zoroslava Kollára
Na snímke generálny prokurátor Maroš Žilinka a obvinený podnikateľ Zoroslav Kollár. Foto: TASR, koláž: RTVS

Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka nezistil dôvody na zrušenie obvinenia podnikateľa Zoroslava Kollára, informoval v piatok (7. 5.) hovorca Generálnej prokuratúry (GP) SR Dalibor Skladan. Žilinka tak nevyhovel návrhu obvineného v rámci minuloročnej akcie Víchrica, ktorým sa domáhal zrušenia uznesenia o vznesení obvinenia.

„Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka 7. mája nevyhovel návrhu obvineného Z. K., ktorým sa domáhal zrušenia uznesenia prokurátorky Úradu špeciálnej prokuratúry GP SR o vznesení obvinenia z 27. októbra 2020 a naň nadväzujúceho uznesenia špeciálneho prokurátora o zamietnutí sťažnosti z 25. novembra 2020,“ napísal hovorca.

Žilinka po preskúmaní veci nezistil dôvody na zrušenie napadnutých právoplatných rozhodnutí v prípravnom konaní. Dospel k záveru, že zistené skutočnosti v aktuálnom štádiu trestného konania dostatočne odôvodňujú záver o dôvodnosti trestného stíhania obvineného pre zločin zasahovania do nezávislosti súdu spolupáchateľstvom.

Zoroslavovi Kollárovi a spoluobvinenému v kauze Víchrica, bývalému predsedovi Okresného súdu Bratislava III Davidovi Lindtnerovi Najvyšší súd (NS) SR v stredu (5. 5.) nepredĺžil lehotu väzby, ktorá im uplynie 28. mája. NS SR vyhovel ich sťažnosti proti rozhodnutiu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS). Ten im pôvodne väzbu predĺžil.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko