Na hlavný obsah

Belgicko nestratilo ani bod, Dáni po gólovej smršti v zápase s Ruskom idú ďalej

Rusi sa so šampionátom definitívne lúčia.

Belgicko nestratilo ani bod, Dáni po gólovej smršti v zápase s Ruskom idú ďalej
Dánsky futbalista Mikkel Damsgaard sa teší po strelení úvodného gólu v zápase základnej B-skupiny Rusko - Dánsko na ME vo futbale v Kodani 21. júna 2021. Foto: TASR/AP

Futbalisti Belgicka zvíťazili vo svojom záverečnom zápase B-skupiny ME 2020 v Petrohrade nad Fínskom 2:0. S plným počtom 9 bodov skončili v tabuľke na prvom mieste.

O triumfe rozhodli zverenci Roberta Martineza v druhom polčase, keď si dal v 74. minúte nešťastný vlastný gól brankár Lukáš Hrádecký, druhý pridal Romelu Lukaku o sedem minút neskôr.

V súbežne hranom zápase sa dánskym futbalistom podarilo postúpiť do osemfinále majstrovstiev Európy, keď v ich záverečnom vystúpení v B-skupine zdolali v Kodani Rusov 4:1 a obsadili tak v tabuľke druhé miesto.

Prvý polčas bol pomerne vlažný. Dánom sa podarilo presadiť až v jeho závere, keď sa v 38. minúte podarilo Mikkelovi Damsgaardovi prekonať brankára ruskej zbornej Matveia Safonova.

Do druhého polčasu vstúpili lepšie domáci, keď Yussuf Poulsen v 59. minúte zvýšil skóre na 2:0. Po spornom faule Jannika Vestergaarda v pokutovom území sa podarilo Arťomovi Dziubovi premenenou jedenástkou zdramatizovať zápas znížením na 2:1.

Napätie však trvalo len krátko, keďže záver zápasu patril Dánom. Tým sa podarilo v 79. minúte strelou Andreasa Christensena zvýšiť na 3:1 a tri minúty na to uzavrel zápas gólom na 4:1 Joakim Maehle.

Fíni obsadili s tromi bodmi tretie miesto a musia čakať na vývoj v ďalších skupinách. Suomi však majú len tri body a pasívne skóre, čo im veľmi reálne šance nedáva. Do vyraďovacej fázy postupujú prvé dva tímy a štyri najlepšie z tretích miest zo šiestich základných skupín.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport