Na hlavný obsah

Česi neodleteli do Budapešti, kde majú hrať osemfinálový zápas proti Holandsku

Ich lietadlo malo technické problémy.

Česi neodleteli do Budapešti, kde majú hrať osemfinálový zápas proti Holandsku
Na snímke brankár českej reprezentácie Tomáš Vaclík. Foto: SITA/AP

Česká futbalová reprezentácia musela operatívne zmeniť svoj sobotňajší (26. 6.) program, pretože predpoludním nemohla odletieť z Prahy do Budapešti na nedeľňajší (27. 6.) zápas osemfinále majstrovstiev Európy proti výberu Holandska. Dôvodom boli technické problémy prenajatého lietadla.

Stredopoliar Alex Král na twitteri napísal: „Zažil som meškanie letu, presun tiež, dokonca aj zrušenie kvôli koronavírusu. Ale neodletieť kvôli omylom nafúknutej šmýkačke, to je prvýkrát.“ Priložil aj fotografiu na podporu svojich slov.

Hovorca českej reprezentácie Petr Šedivý však vyjadrenie futbalistu veľmi rýchlo korigoval. „Za zrušením letu nebola omylom nafúknutá šmýkačka, ale technické problémy so zavretím dverí lietadla,“ povedal novinárom, cituje ho web iDnes.cz.

Čechov trápi aj zranený kapitán

Česi mali do Budapešti odletieť o 10.30 h a v maďarskej metropole mali naplánovaný tréning od 16.30 h. Kouč Jaroslav Šilhavý musel rýchlo improvizovať a Česi si v sobotu zatrénovali v Prahe na Strahove.

Na 15.45 h naplánovaná oficiálna tlačová konferencia v dejisku osemfinálového zápasu sa uskutoční až po prílete Čechov do Budapešti.

Pred nedeľou má český tréner Šilhavý o jednu vrásku naviac, v piatok (25. 5.) sa mu totiž na tréningu zranil kapitán – stredopoliar Vladimír Darida.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport