Na hlavný obsah

Češka Krejčíková sa postarala o senzáciu. Vyhrala Roland Garros

Stala sa kráľovnou antuky.

Češka Krejčíková sa postarala o senzáciu. Vyhrala Roland Garros
Česká tenistka Barbora Krejčíková. Foto: TASR/AP

Česká tenistka Barbora Krejčíková sa stala víťazkou ženskej dvojhry na Roland Garros. V sobotnom (12. 6.) finále zdolala na parížskej antuke nasadenú tridsaťjednotku Rusku Anastasiu Pavľučenkovovú 6:1, 2:6, 6:4 a získala prvý singlový grandslamový titul.

V nedeľu (13. 6.) nastúpi po boku svojej krajanky Kateřiny Siniakovej vo finále ženskej štvorhry a v prípade víťazstva môže napodobniť Mary Pierceovú.

Francúzka v roku 2000 doposiaľ ako posledná hráčka triumfovala na parížskej antuke vo dvojhre i v debli. Krejčíková má vo svojej zbierke už šesť grandslamových trofejí.

V roku 2018 vyhrala so Siniakovou Roland Garros i Wimbledon. V rokoch 2019-2021 slávila na Australian Open hetrik v mixe.

Vďaka sobotňajšiemu triumfu zinkasuje Krejčíková prémiu 1,4 milióna eur pred zdanením, do svetového rebríčka WTA jej pribudne 2000 bodov. V jeho novom vydaní sa posunie na 15. miesto, čo bude jej nové kariérne maximum.

Krejčíková prišla do Paríža ovenčená ziskom titulu z turnaja WTA v Štrasburgu a na antuke ťahá 12-zápasovú víťaznú šnúru. Pavľučenkovová postúpila do grandslamového finále na 52. pokus, čo je rekord v Open ére, vytúžený titul však nezískala.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport