Na hlavný obsah

Cestujúcich z Británie čaká pri vstupe do Talianska povinná karanténa

Dôvodom je zvýšený výskyt variantu delta.

Cestujúcich z Británie čaká pri vstupe do Talianska povinná karanténa
Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Taliansko zavedie pre cestujúcich zo Spojeného kráľovstva povinnú päťdňovú karanténu a testovanie. Dôvodom sú obavy z šírenia nákazlivejšej mutácie koronavírusu, ktorá je známa ako delta a prvýkrát ju identifikovali v Indii.

Vstup do Talianska bez nutnosti podstúpiť karanténu naopak umožnia cestujúcim z ďalších krajín EÚ, Spojených štátov, Kanady a Japonska. Podmienkou ale bude čerstvý negatívny test na koronavírus alebo takzvaný zelený pas dokazujúci, že boli proti ochoreniu COVID-19 plne zaočkovaní.

Opatrenie má nadobudnúť účinnosť od pondelka (21. 6.). S odvolaním sa na piatkové (18. 6.) oznámenie talianskeho ministra zdravotníctva Roberta Speranzu o tom napísala agentúra Reuters.

Cestujúcim z Indie, Srí Lanky a Bangladéša zostane Taliansko zatiaľ zatvorené, uviedol Speranza na sociálnej sieti.

Taliansko sprísňuje opatrenia k cestujúcim z Británie po tom, ako tak v rôznom rozsahu urobili Francúzsko, Rakúsko či Nemecko.

Británia v piatok oznámila, že počet odchytených mutácií delta v krajine za posledný týždeň vzrástol o 79 percent. Podľa vládnej zdravotnej agentúry Public Health England na vysoko nákazlivý variant delta teraz pripadá 91 percent vyšetrených vzoriek.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet