Na hlavný obsah

Chorváti si pripísali prvú výhru, Česko podľahlo Anglicku

Do osemfinále postupujú všetky tri reprezentácie.

Chorváti si pripísali prvú výhru, Česko podľahlo Anglicku
Chorvátsky hráč Nikola Vlašič (uprostred) oslavuje úvodný gól proti Škótsku. Foto: TASR/AP

Anglickí, chorvátski a českí futbalisti sa predstavia v osemfinále ME 2020. Rozhodli o tom posledné utorkové (22. 6.) zápasy D-skupiny.

V záverečnom kole D-skupiny zdolali Chorváti Škótov na štadióne v Glasgowe 3:1. Vicemajstri sveta postúpili z druhého miesta, Čechov preskočili v tabuľke zásluhou vyššieho počtu strelených gólov.

Súboj rozhodli Chorváti dvoma gólmi v druhom polčase. Ich autormi boli Luka Modrič (62. minúta) a Ivan Perišič (77. minúta). V prvom polčase skóroval za Chorvátov Nikola Vlašič (17. minúta), za Škótov vyrovnal Callum McGregor (42. minúta).

V paralelnom zápase zvíťazili futbalisti Anglicka vo Wembley nad Českou republikou 1:0 a stali sa víťazmi D-skupiny so siedmimi bodmi. Jediný gól stretnutia padol v 12. minúte zásluhou Raheema Sterlinga.

Angličania sa ako víťaz skupiny stretnú 29. júna opäť v Londýne s druhým tímom F-skupiny. Českí reprezentanti skončili po triumfe Chorvátska nad Škótskom o skóre tretí so 4 bodmi a na súpera si musia počkať. Podobne aj Chorváti, ktorí 28. júna v Kodani privítajú druhý tím E-skupiny, ktorým teoreticky môže byť aj Slovensko.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport