Na hlavný obsah

Črtajú sa skupiny na MS v hokeji 2022. Slovensko môže hrať proti Kanade i USA

V zložení skupín ešte môžu nastať zmeny.

Črtajú sa skupiny na MS v hokeji 2022. Slovensko môže hrať proti Kanade i USA
Na snímke slovenskí hokejisti na MS 2021. Foto: TASR

Slovenská hokejová reprezentácia bude v rebríčku Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) na 9. mieste aj po skončení aktuálneho svetového šampionátu a na nasledujúcich majstrovstvách sveta by sa na základe hodnotenia mala predstaviť v A-skupine proti výberom Talianska, Kazachstanu, Dánska, Švajčiarska, Nemecka, USA a jednému z dvojice Fínsko alebo Kanada. Fíni to budú len v prípade, ak v lotyšskej Rige obhája zlato z Bratislavy 2019 a Kanaďania zostanú bez medaily.

V zložení skupín však môžu nastať zmeny, keďže Fíni majú ako organizátori nasledujúceho šampionátu právo výmeny dvoch tímov figurujúcich na rovnakej pozícii v skupine.

Spomedzi pravdepodobných súperov na nasledujúcich MS hrali Slováci v roku 2021 v skupine so Švajčiarmi a Dánmi, vo štvrťfinále aj s Američanmi. V semifinále MS 2021 sa predstavia tímy USA, Kanady, Fínska a Nemecka.

Briti poskočili. Zmeniť sa môže celkový líder

V rebríčku IIHF na základe účinkovania na tohtoročných MS sa Briti dostali pred Talianov, Kazachovia pred Talianov aj Bielorusov. Pozíciu si udržali Dáni (12.), Nóri (11.), Lotyši (10.), Slováci (9.) aj Švajčiari (8.).

Švédi nepostúpili do štvrťfinále a klesli o tri priečky na 7. stupienok, Česi rozlúčkou vo štvrťfinále padli o jedno miesto na 6. post. O dve pozície nahor poskočili Nemci (5.) aj Američania (4.), pozíciu si tieto výbery ešte môžu vymeniť. Rusi klesli na 3. priečku.

Zmena ešte môže nastať na čele, kde Kanaďanov môžu nahradiť Fíni, ak obhája zlato a „javorový list“ zostane bez medaily. Pred aktuálnym šampionátom viedli Kanaďania a Fíni boli až tretí.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport