Na hlavný obsah

Dáni kritizujú reštart zápasu po kolapse Eriksena: Nechceli sme hneď hrať

Podľa gólmana Schmeichela dostali iba dve možnosti.

Dáni kritizujú reštart zápasu po kolapse Eriksena: Nechceli sme hneď hrať
Brankár dánskej futbalovej reprezentácie Kasper Schmeichel (zelený dres) a kapitán Simon Kjaer utešujú manželku dánskeho futbalistu Christiana Eriksena. Foto: TASR/AP

Dánski futbaloví reprezentanti Kasper Schmeichel a Martin Braithwaite priznali, že si ich mužstvo muselo vybrať, či po kolapse Christiana Eriksena bude pokračovať v sobotnom (12. 2.) zápase B-skupiny ME 2020 s Fínskom (0:1), alebo ho dohrá o deň neskôr. Hráči, ktorí boli kolapse spoluhráča psychicky rozrušení, sa museli rozhodnúť rýchlo a ocitli sa pod tlakom.

„Dali nás do pozície, do ktorej nás podľa mňa nemali dostať,“ uviedol brankár Kasper Schmeichel pre dánske médiá. „Mali sme iba dve možnosti. Buď prísť na štadión opäť v nedeľu a od poludnia zápas dohrať, alebo pokračovať v stretnutí.“

Brankár Leicestru City s odstupom času priznal, že by si želal, aby v danej chvíli prišla do šatne nejaká zodpovedná osoba a povedala, že „nie je správna chvíľa na takéto vážne rozhodnutie a že by sme mali počkať aspoň deň, aby sme si všetko premysleli“.

„To, čo sa stalo, sa stalo, už to nedáme späť, môžeme sa z toho iba poučiť,“ dodal Schmeichel, ktorý ocenil hrdinov momentu – zdravotníkov.

Dánski reprezentanti napokon zápas dohrali, no v zlom psychickom rozpoložení prehrali s Fínmi 0:1. Aj preto, že Pierre-Emile Höjbjerg nepremenil pokutový kop.

„Chceli sme tretiu možnosť, nechceli sme hneď hrať. Rozhodnutie, že sa zápas reštartuje, nebolo naším želaním,“ citovala útočníka FC Barcelona Braithwaitea agentúra AFP.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport