Na hlavný obsah

Do Egypta bez testu. Musíte byť však plne zaočkovaní

Uznávať budú vakcíny schválené Egyptom a Svetovou zdravotníckou organizáciou.

Do Egypta bez testu. Musíte byť však plne zaočkovaní
Pohľad na egyptskú sfingu, v pozadí pyramída. Foto: TASR/AP

Egypt umožní do krajiny bez nutnosti PCR testu vstúpiť cestovateľom, ktorí sú plne zaočkovaní. Oznámilo to vo štvrtok (24. 6.) egyptské ministerstvo zdravotníctva.

Návštevníci severoafrickej krajiny sa budú musieť preukázať certifikátom, že najmenej dva týždne pred príchodom dostali plný počet dávok jednej z vakcín schválených Egyptom a Svetovou zdravotníckou organizáciou (WHO), píše agentúra Reuters.

Ľudia po očkovaní zo štátov zasiahnutých jedným z variantov koronavírusu musia podstúpiť rýchlotest pri príchode do Egypta. Všetci plne nezaočkovaní turisti sa aj naďalej musia preukázať PCR testom.

WHO doteraz schválila na núdzové použitie vakcíny od spoločností Pfizer/BioNTech, Johnson & Johnson, AstraZeneca, Serum Institute of India, Moderna, Sinovac a Sinopharm. Egyptské úrady navyše schválili aj ruskú vakcínu Sputnik V.

Stovky infikovaných denne

Zhruba 100-miliónový Egypt vo štvrtok odhalil 466 nových prípadov koronavírusovej nákazy, čím ich celkový počet od začiatku epidémie vystúpil na 278 761.

Odborníci však rovnako ako v prípade iných krajín varujú, že skutočný počet nakazených môže byť vyšší, ako udávajú oficiálne štatistiky. Dôvodom je aj nízky počet vykonaných testov v Egypte, píše Reuters.

Egyptské úrady na začiatku tohto mesiaca uvoľnili časť reštrikcií a dúfajú, že sa im podarí prilákať cestovateľov späť. Turistika v časoch pred pandémiou bežne tvorila až 15 percent egyptského hrubého domáceho produktu (HDP).

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet