Na hlavný obsah

Do finále NHL ide Tampa, zdolala Islanders a zabojuje o obhajobu titulu

Na ľad sa vrátil aj slovenský obranca Černák.

Do finále NHL ide Tampa, zdolala Islanders a zabojuje o obhajobu titulu
Hráči Tampa Bay Lightning sa tešia z víťazstva nad Islanders a z postupu do finále. Foto: SITA/AP

Hokejisti Tampy Bay Lightning druhýkrát za sebou postúpili do finále play off NHL. V semifinále si opäť poradili s New Yorkom Islanders, keď v piatkovom (25. 6.) siedmom dueli zvíťazili 1:0 a v sérii uspeli 4:3.

Do zostavy „bleskov“ sa po dvoch zápasoch vrátil po zranení slovenský obranca Erik Černák a odohral 19:50 minúty. Tampa Bay zabojuje o pohár s Montrealom Canadiens, prvý zápas je na programe v pondelok (28. 6.) na Floride.

V zápase padol jediný gól

Víťazný gól strelil v úvode druhej tretiny Yanni Gourde, ktorý sa presadil vo vlastnom oslabení. Výraznú zásluhu na postupe mal aj brankár Andrej Vasilevskij s 18 zákrokmi a druhým čistým kontom z uplynulých troch zápasov. „Bránili sme skutočne fantasticky. Zápas číslo 7 sme zahrali učebnicovo,“ uviedol Vasilevskij.

Útočník Lightning Brayden Point ukončil svoju deväťzápasovú gólovú šnúru a nedosiahol na rekord Reggieho Leacha, ktorý v roku 1976 v drese Philadelphie skóroval vo vyraďovačke desaťkrát za sebou.

„Musím povedať, že už v tejto lige dosť dlho a poviem vám, že je nesmierne ťažké vyhrať túto ligu. A len víťazná mentalita každého hráča dnes večer rozhodla. Podali sme  majstrovský výkon v obrannom pásme,“ uviedol pre nhl.com tréner „bleskov“ Jon Cooper.

V zostave Tampy sa predstavil aj Nikita Kučerov, ruský útočník utrpel v predchádzajúcom dueli nešpecifikované zranenie a jeho štart nebol istý. „Nemal som pochybnosti o tom, že nastúpim. Toto je siedmy zápas a tu ide všetko bokom. Chcel som byť pri tom,“ uviedol Kučerov.

Islanders ostali sklamaní

„Ostrovania“ boli po zápase pochopiteľne sklamaní, center Mathew Barzal uviedol: „Máme v tíme veteránov ako Josh Bailey a Andy Greene a obaja niesli prehru veľmi ťažko. Boli sme blízko. My mladší máme ešte niečo pred sebou, môžeme sa ešte pokúsiť o finále.“

Tréner Islanders Barry Trotz športovo uznal kvalitu súpera: „Odviedli skutočne dobrú prácu. Myslím si, že sme dnes večer mali aj 50 striel na bránku, ale aspoň polovicu zblokovali. Predviedli skvelú prácu v obrane.“

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport