Na hlavný obsah

Dominancia Nadala na Roland Garros sa skončila, do finále ide Djokovič

Odohral som jeden z najúžasnejších zápasov, tvrdí Srb.

Dominancia Nadala na Roland Garros sa skončila, do finále ide Djokovič
Srbský tenista Novak Djokovič na grandslamovom turnaji Roland Garros. Foto: TASR/AP

Najvyššie nasadený srbský tenista Novak Djokovič bude v nedeľu (13. 6.) súperom Gréka Stefanosa Tsitsipasa vo finále mužskej dvojhry na Roland Garros.

V strhujúcom semifinále zdolal turnajovú trojku a štvornásobného obhajcu titulu – Španiela Rafaela Nadala 3:6, 6:3, 7:6 (4), 6:2. V Paríži bude bojovať o devätnástu grandslamovú trofej.

Djokovič odplatil Nadalovi vlaňajšiu finálovú prehru, ukončil jeho štvorročnú hegemóniu i 33-zápasovú víťaznú šnúru na parížskej antuke. Vzájomnú bilanciu s veľkým rivalom upravil na 30:28.

Pre trinásťnásobného šampióna Roland Garros to je iba tretia prehra na turnaji. V roku 2015 podľahol Djokovičovi vo štvrťfinále, v roku 2009 skončil v osemfinále na rakete Švéda Robina Söderlinga.

Španielsky tenista Rafael Nadal na grandslamovom turnaji Roland Garros.Foto: TASR/AP
Foto: TASR/AP

„Odohral som jeden z najúžasnejších zápasov v kariére. Je pre mňa privilégium, že som mohol byť jeho súčasťou. Diváci boli skvelí, dodávali nám veľa energie a fandili obom hráčom. Atmosféra bola fantastická.

Musel som podať maximálny výkon na to, aby som zdolal Rafu Nadala na centri Philippa Chatriera. Je to nesmierne náročná úloha. V dôležitých momentoch som si dokázal zachovať chladnú hlavu, podržalo ma podanie,“ uviedol Djokovič po zápase.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport